eur:
395.25
usd:
367.43
bux:
71562.17
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az amerikai Nathan Chen bemutatja rövidprogramját a férfi műkorcsolyázók versenyében a 2022-es pekingi téli olimpián, a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 8-án. A háromszoros világbajnok amerikai versenyző minden idők legjobb eredményét elérve áll az élen a rövidprogram után.
Nyitókép: MTI/AP/Jeff Roberson

Botrány az olimpián: doppingeset miatt maradhatott el egy díjátadó

A NOB és Nemzetközi Korcsolya Szövetség megerősítette, hogy az eredetileg keddre tervezett éremátadó ünnepséget azért nem rendezték meg időben, mert az egyik dobogós csapattal kapcsolatban jogi problémák merültek fel.

"Sürgős legális" problémákra hivatkozva elhalasztották a műkorcsolya csapatverseny hivatalos díjátadó ceremóniáját a pekingi olimpián – írja az eurosport.hu. A NOB és Nemzetközi Korcsolya Szövetség megerősítette, hogy az eredetileg keddre tervezett eseményt azért nem rendezték meg időben, mert az egyik dobogós csapattal kapcsolatban legális problémák merültek fel.

Az elsődleges hírek szerint a probléma az Orosz Olimpiai Bizottság színeiben induló csapatot és a nemzetközi doppingellenes hatóságokat érinti, így minden valószínűség szerint doppingügyről van szó. Sajtóértesülések szerint a problémát egy, még az olimpia előtt elvégzett doppingteszt eredménye okozza.

Az orosz műkorcsolyacsapat a hétfőn véget érő csapatversenyt nyerte meg, megelőzve az Egyesült Államokat és Japánt. A negyedik helyen Kanada végzett, így egy esetleges kizárás vagy éremfosztás esetén ők is érdekeltek lehetnek az előresorolásban. Mark Adams, a NOB szóvivője elmondta, hogy mivel sürgős, nem tisztázott legális problémáról van szó, bővebb tájékoztatást egyelőre nem adhat, de bízik benne, hogy még szerdán további információkkal szolgálhat.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×