eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Védőmaszkos emberek Ping Tven Tven (b) és Suej Ron Ron, a 2022-es pekingi téli olimpia, illetve paralimpia kabalafigurája előtt Pekingben 2022. január 26-án. A kínai fővárosban február 4-20. között rendezik a 2022-es téli ötkarikás játékokat.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Nem nehéz kitalálni, milyen állat a téli olimpia kabalafigurája

Még a dobogósoknak járó érmeket is elnevezték a szervezők.

A pekingi téli olimpia kabalafigurája egy óriáspanda, Ping Tven Tven, s még az érmeknek is nevet adtak a szervezők, mégpedig a Tung Hszint, azaz egységben együtt.

Az óriáspanda Kína egyik legismertebb jelképe. Nevében a Ping jeget, a Tven Tven pedig erőt és vidámságot jelent és úgy néz ki, mintha - a fejével együtt - egy átlátszó szkafanderben lenne. A kabala a hagyományos kínai kultúra elemeit ötvözi a modern nemzetközi trendekkel, miközben a havas-jeges sportágakat és a házigazda városokat is jelképezi, emellett megtestesíti a sportolók erejét és akaraterejét. A figura tenyerén egy piros szív látható, amely a kínaiak vendégszeretetét jelképezi.

A kabalára összesen 5800 javaslat érkezett belföldről és a világ 35 országából,

ezek közül választották ki a nyertest.

Ezúttal a dobogósoknak járó érmeket is elnevezték, a Tung Hszin dizájnjának alapját a régi kínai, jádekőből készült medálok adják koncentrikus körökkel. Az érmek elején az öt karika látható, valamint a "XXIV. téli olimpiai játékok, Peking" felirat, hátoldaluk közepén pedig a játékok emblémája kapott helyet, míg a külső gyűrűn az adott szám neve olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×