eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
A német Christoph Hafer és Matthias Sommer a 2022-es téli olimpia férfi kettes bobszánkó versenyének első futamában a jencsingi Hsziaohajte Bob- és Szánkópályán 2022. február 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Elvinne pár versenyt Olaszországból a NOB, mert nincs elég idő a téli olimpiáig

Etalonként tekint Párizsra a soros téli olimpia házigazdája. Milánóban és környékén még nincsen kész minden helyszín, pedig másfél év múlva ötkarikás játékok jönnek. A szervezők viszont most nagyon elszántak lettek.

A 2026-os milánói-cortinai téli olimpia főszervezője szerint a párizsi nyári olimpia példát mutatott számukra, miként kell a koronavírus-járvány után levezényelni egy ilyen nagyszabású eseményt.

Andrea Varnier úgy véli, azáltal, hogy múlt vasárnap végetértek a francia fővárosban az ötkarikás játékok, mostantól az olasz rendezők kerülnek reflektorfénybe, és megkezdődik az előkészületek utolsó másfél éve.

"A párizsi olimpia lendületet, lelkesedést és energiát adott nekünk, ez nagyon hasznos lesz a következő 18 hónapra" - fogalmazott Varnier.

A szervezőknek sok még a teendőjük, nem minden helyszín áll megfelelően az előkészületekkel, ilyen például a szánkó-bob-szkeleton pálya.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság arra kérte az olasz szervezőket, vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy ezeket a versenyszámokat esetleg svájci vagy osztrák pályákon tartanák meg.

Ha ez megvalósulna, a 2026-os lenne az első téli olimpia, amely több országot érintene, az olaszok viszont ragaszkodnak a saját rendezéshez.

Varnier elárulta, néhány komoly kihívással néznek még szembe a következő hónapokban, azonban a feszültségek és aggodalmak ellenére tudják kezelni a helyzetet.

Címlapról ajánljuk
Elhunyt Novák Ferenc koreográfus

Elhunyt Novák Ferenc koreográfus

Novák Ferenc, közismert nevén Tata halálhírét a család tudatta szombaton. A Kossuth-díjas, Nemzet Művésze elismeréssel kitüntetett koreográfus, rendező, etnográfus 93 éves volt.

Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat

Változatos és izgalmas programokkal várják a látogatókat a Szent István-napi rendezvénysorozat szervezői a nemzet fővárosában: a szombaton kezdődő négynapos, ingyenes fesztiválon a zenei, gasztronómiai és kulturális események célközönsége mellett a családi, illetve gyerekprogramok iránt érdeklődők is megtalálják a számukra legkedvesebb időtöltést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×