eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
A bronzérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kopasz Bálint: ki fog derülni, hogy ezek után van-e kedvem folytatni

Címvédőként a harmadik helyen végzett a férfi kajakozók 1000 méteres döntőjében Kopasz Bálint. A 27 éves sportoló úgy érzi, a hajrája nem volt eléggé dinamikus.

Tokió olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint aranyesélyesként érkezett Párizsba is, végül a harmadik helyen végzett K-1 1000 méteren. A cseh Jozef Dostal nyerte a döntőt, Varga Ádám pedig remek hajrával bejött a második helyre, éppen Kopasz elé.

„Nagyon jó pályát sikerült felállítanom, annak ellenére, hogy az utolsó 200 nem volt olyan dinamikus, mint szokott lenni. Picit az erőszint lehetett volna jobb, az állóképességemet viszont jóra értékelem, az edzések jól mentek az utóbbi napokban. Pozitív hangulatban érkeztem, az időjárás is kedvezett ahhoz, hogy jó formát menjek. Dostal formája meglepett minket, régen láttuk már őt” – nyilatkozta Kopasz Bálint a futam után a vegyes zónában, egyúttal gratulált a másik magyar kajakozónak.

Abban bízott, hogy mindketten a dobogóra állhatnak Párizsban – ahogy az Tokióban is történt – de remélte, hogy első és második helyen érnek célba. „Nem tetszik annyira a bronz, az ezüst jobb lett volna, de ilyen erős mezőnyben, a királyszámban nagy öröm a dobogó.”

Elárulta, hogy Vargát érzékelte az utolsó 250 után, ő dinamikusabban tudott lapátolni, így előzte meg. A verseny után rendkívül fáradtnak érezte magát,

„mintha ólmot kötöttek volna a lábamra és a felső testemre.”

Mindennel együtt úgy érzi, jól osztotta be a távot, nem csinált volna másként semmit. Egy ilyen mezőnyben menni kell bátran, de most nem voltam abban a formában, mint a világkupán vagy a válogatón” – ismerte el.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 10.
A bronzérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én.
MTI/Kovács Tamás
A bronzérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én. MTI/Kovács Tamás

Azt kérdeztük a versenyzőtől, mit mondott neki edző-édesanyja, Kopaszné Demeter Irén. „Őszinte boldogságot láttam rajta. Tudja, hogy aki fel tud állni a dobogóra, az fantasztikus.”

Ezek után a folytatásról is beszélt Kopasz Bálint. „Ki fog derülni, hogy ezek után van-e kedvem folytatni, mert maximalista vagyok, mindig az aranyéremért megyek, és

az is lehet, hogy ez ad egy löketet, hogy győztesként fejezzem majd be a karrieremet, mert vesztesként senki sem szereti.

Az is lehet, hogy nem győztesként fogom, és az nem jó. Pár hét múlva ki fog derülni, hogy vesztesként fogom befejezni, vagy megyek azért, hogy majd győztesként szálljak ki a hajóból.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Tankokkal és vadászbombázókkal lő a betörő ukrán csapatokra Oroszország, ellentámadástól tartanak a másik oldalon – Háborús híreink szombaton

Több fronton súlyos harcok zajlanak az Ukrajnából betörő reguláris erők és az orosz védők között a kurszki régióban, az oroszok tanállásokat vettek fel, illetve vadászbombázókról és harci helikopterekről is lövik a betörő ukrán csapatokat – derül ki a szombat reggelig megjelent híradások összességéből. Sőt, az is kiderült egy rövid ukrán videóból, hogy az oroszországi Szudzsa városát teljesen ellenőrzik az ukrán csapatok, így a Gazprom tulajdonában álló fontos gáztranzit állomást is, amelyen keresztül szombaton is zavartalanul áramlik a gáz Ukrajna, és az Európai Unió felé. Egy másik rövid ukrán videóban pedig azt mutatták, hogy kilőttek egy 15 katonai teherautóból álló konvojt, amelyet a kurszki régióban az ukrán előrenyomulás megállítására rendeltek ki. Közben rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország a három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén is kiterjedt katonai cselekmények történhetnek, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartva több tucatnyi embert telepítettek ki. Háborús híreink szombaton az alábbi hírfolyamban olvashatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 10. 19:55
2024. augusztus 10. 19:33
×
×
×
×