eur:
394.39
usd:
361.01
bux:
71932.02
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Az ezüstérmes Csipes Tamara (b) és Gazsó Alida Dóra (j2), valamint a megosztott harmadik helyezett Pupp Noémi (b2) és Fojt Sára (j) a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ezüstérmes Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra, holtversenyes harmadik Pupp Noémi és Fojt Sára

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős a 2, a Pupp Noémi, Fojt Sára duó pedig a 3. helyen végzett a női kajak kettesek A-döntőjében, a párizsi olimpián.

Ez volt az egyetlen szám a négy pénteki kajak-kenus döntőből, amelyben két magyar egység is bejutott az A-döntőbe. Két magyar, két német, két „Benelux” és két óceániai páros csatázott. A két magyar kettős a hetes és a nyolcas pályát kapta, Csipesék kerültek eggyel beljebb, Puppék pedig a legszélére.

A többiek közül az ausztrál Beere, Bull ketős kapta az egyes, a holland Konijn, Vorsselman páros a kettesre, a belga Peters és Broeckx a hármasra, az új-zélandi Lisa Carrington és Alicia Hoskin a négyesre, a német Lena Röhlings és Pauline Jagsch az ötösre, a másik német kettős, Paulina Paszek és Jule Marie Hake a hatosra.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9.
A későbbi megosztott harmadik helyezett Pupp Noémi (elöl) és Fojt Sára a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én.
MTI/Kovács Tamás
Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9. A későbbi megosztott harmadik helyezett Pupp Noémi (elöl) és Fojt Sára a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjében. MTI/Kovács Tamás

Az új-zélandiak kilőttek, egyik magyar sem rajtolt fényesen. Ám Csipesék második helyen mentek át a féltávon, megelőzve a két német párost. Az új-zélandiak egy hajóval elmentek az élen. Csipesék, óriási csatában bejöttek másodiknak, míg a féltávnál még hatodik Pupp, Fojt kettős szinte együtt érkezett a németekkel a célba.

Ez is bravúros versenyzés volt, az új-zélandiak „foghatatlanok” voltak, de a magyar lányok kihozták a (majdnem) maximumot.

Elképesztő izgalmak, ötperces tanácskozás után hozták meg a célfotó alapján a döntést. A németeket, Paszeket és Hakét, valamint Fojt Sárit és Pupp Noémit holtversenyes harmadiknak hozták ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Súlyos dolgokra derült fény: Mitől függ a magyar dolgozók élete?

Súlyos dolgokra derült fény: Mitől függ a magyar dolgozók élete?

A külkereskedelemben és a globális ellátási láncokban elfoglalt pozíció alapvetően befolyásolja a gazdaságok teljesítményét két szempontból is: egyrészt meghatározza egy ország külső sérülékenységét, másrészt befolyásolja egy gazdaság fejlettségét és fejlődési potenciálját. Az erről szóló két részes cikksorozat első részében azt mutatom be, hogy a magyar gazdaság foglalkoztatottsága miként függ az exportpiacaink teljesítményétől. Az idei év második negyedéves GDP-adat a vártnál rosszabb eredményt mutatott a gazdaság teljesítményéről, melynek egyik legfőbb okaként az export visszaesését jelölik meg. Vajon Magyarország tényleg ennyire kitett a külpiacainak? Mi a helyzet a régió többi országával?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 9. 16:30
×
×
×
×