eur:
395.8
usd:
362.19
bux:
72169.86
2024. augusztus 9. péntek Emőd
A férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás rajtja a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 9-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Rasovszky Kristóf olimpiai bajnok, Betlehem Dávid harmadik

Rasovszky Kristóf, tokiói ezüstjét aranyra váltotta. Szinte rajt-cél győzelmet aratott. Betelehem Dávid bronzérmes lett.

Rasovszky Kristóf erősen kezdett, zöld sapkájában a közvetlen élmezőnyben úszott. Huszonkilencen tempóznak a mezőnyben. Az első fél kört a második helyen zárta, a piros úszósapkás Betlehem Dávid a hetedik helyen haladt át. A német Florian Wellbrock vezetett.

Másfél kilométer, az első kör után szoros volt a mezőny, Wellbrock, Paltrinieri, Rasovszky volt a sorrend, Betlehem Dávid kilencedik helyen úszott, utóbbinak kilenc másodperc volt a hátránya a vezető némethez képest.

A verseny negyedénél, két és fél kilométernél Rasovszky Kristóf vezette a mezőnyt, Betlehem Dávid hatodik volt.

Az időmérő kapunál 3340 méternél haladtak át, Rasovszky Kristóf az első, Betlehem Dávid a nyolcadik helyen. Gyors volt a verseny, az élmezőny 35 perc alatt teljesítette a táv egyharmadát.

Két és fél kör után továbbra is Rasovszky Kristóf vezette a mezőnyt, Betlehem Dávid a hatodik helyen haladt, nem egészen öt másodperces hátránnyal.

A táv felénél két magyar volt az első ötben, Rasovszky Kristóf vezetett, Betlehem Dávid, körülbelül hét másodperces hátrányban volt ötödik.

Miután utána Rasovszky megpihent táplálkozni, Wellbrock átvette, illetve visszavette a vezetést. Ezen a szakaszon, a Szajna áramlásától támogatva, a német kicsit elhúzott, ez azért csak egy másodperces előnyt jelentett a számára. Betlehem Dávid akkor éppen a nyolcadik helyen úszott. Az ő hátránya tíz másodperc volt.

A negyedik kör második felében Rasovszky Kristóf visszavette a vezetést, Betlehem Dávid tartotta helyét az üldöző bolyban.

Az ötödik kör jól alakult, Rasovszky zárta az élen, a német Klemet volt mögötte a második, Paltrinieri a harmadik, Betlehem Dávid a negyedik. 1700 méter volt még hátra, azaz körülbelül 17-18 perc a versenyből.

Betlehem óriási csatát vívott, szó szerint is, mert leesett a sapkája.

Fél körrel a vége előtt egy másodperccel vezetett Rasovszky Klemet előtt, Betlehem az ötödik helyen úszott.

A végén Rasovszky Dávid még hajrázott, s így tett Betlehem Dávid is, aki bejött harmadiknak. Ilyen jó helyen a verseny végén állt először.

Címlapról ajánljuk
Galgóczi Ágnes: lépni kell, országosan járványszerűen terjed a szamárköhögés

Galgóczi Ágnes: lépni kell, országosan járványszerűen terjed a szamárköhögés

Hétvégén érkezik egy újabb nagyobb szállítmány a szamárköhögés elleni védőoltásból, a patikák a jövő hét elejétől már újra tudják rendelni a vakcinát. A fertőzés leginkább az oltatlan vagy részben oltott kisbabákra veszélyes, ezért Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi főosztályának osztályvezetője a harmadik trimeszterben lévő várandósoknak javasolja leginkább a védőoltást, valamint azoknak, akik részt vesznek a kisbabák gondozásban.

Rasovszky Kristóf olimpiai bajnok, Betlehem Dávid harmadik

Rasovszky Kristóf, tokiói ezüstjét aranyra váltotta. Szinte rajt-cél győzelmet aratott. Betelehem Dávid bronzérmes lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×