eur:
397.04
usd:
363.42
bux:
71112.69
2024. augusztus 8. csütörtök László
A magyar válogatott tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Olaszország - Magyarország mérkőzés előtt a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Zsolt: hatalmas szívvel játszottunk

A csapategységet emelték ki a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai, miután 9-9-es döntetlent követően ötméteresekkel legyőzték az olaszokat a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Jansik Szilárd elmondta, hogy percekig szédült az ütés után.

„Nehéz mérkőzés volt, mind a két csapatnak gratulálok, mi hatalmas szívvel játszottunk, nagy csapatmunka volt. Lett volna lehetőségünk megnyerni a meccset, de a végén már azt éreztem, hogy nagyon döntetlenszagú a dolog, és már azon gondolkoztam, ki fogja lőni az ötmétereseket milyen sorrendben" – mondta az olaszok kiejtése után Varga Zsolt szövetségi kapitány.

Beszélt Vogel Somáról, aki karrierje során már 11-3-mas mutatóval bír jelentős viadalokon az ötméteres párbajokban. „Ez a történet úgy indult, hogy először elvesztettünk két fontos mérkőzést is így, utána viszont elkezdtünk hatékonyabban foglalkozni azzal, hogy ötösökkel ne bukjunk el, és nyertünk is sokszor. Ez egy fontos része a játéknak, gyakoroljuk is folyamatosan. Akkora teher nehezedik a játékosokra, hogy ezt edzésen is gyakorolni kell" - mondta a szakvezető.

Manhercz Krisztián három éve a tokiói negyeddöntőben hét gólt lőtt a horvátoknak, most öttel és a mindent eldöntő utolsó ötössel járult hozzá a sikerhez. „Akkor is, és most is bejutottunk az elődöntőbe, de ami igazán kedves számomra, az Vogel Soma" – mondta a játékos.

"Nagyon hektikus meccs volt, örülök neki, hogy a harmadik negyed után tudtunk még egyet váltani.

Ez a szív diadala volt, a csoportmeccseken nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit mi és mások is elvárnak tőlünk, de a mai alapján megérdemelten tudtunk az elődöntőbe jutni."

Jansik Szilárdot találta el Condemi, ami miatt elvették az olasz gólját és négyperces büntetést kapott. A magyar játékos arca vérzett, majd hatalmas monoklival nyilatkozott a vegyes zónában

„Érzelmi hullámvasúton vagyok. A végén eldönthettem volna a mérkőzést, de nagyon örülök, hogy megmentett a csapat.

Ezért vagyunk nagybetűs csapat, mert ha valaki hibázik, akkor a másik ki fogja javítani a hibáját. És ez fog minket végig előre repíteni. A csoportban voltak hullámvölgyek, hullámhegyek, de összeültünk, felálltunk, és akkor kell igazán teljesíteni, ha már kieséses szakasz van. Ezt most megtettük” – mondta Jansik, aki elárulta, hogy szédült is, miután fejen találták, de örült, hogy vissza tudott menni a medencébe. Azt nem akarta megítélni, hogy jogos volt-e az olaszok büntetése, mert előbb vissza akarta nézni az esetet.

A folytatásról azt mondta, hogy már eddig is rengeteg körbeverés volt, esélyesek búcsúztak, ebből látszik, hogy kiélezett a mezőny, és fontos, hogy a második héten legyenek csúcsformában.

„Kaotikus meccs volt. Jól kezdtünk, aztán jött egy hullámvölgy, amikor a dominánsabbnak kellett volna lennünk. Szerencsére visszatértünk a rendes formánkhoz, de sajnos nem tudtunk rendes játékidőben győzni. Soma aztán megint hozta a formáját, és kivédte az ötösöket ahogy kell. Nem voltam higgadt, de tudtam, hogy úgyis eggyel többet fog védeni” – mondta az Infostartnak Molnár Erik, aki szerint a csapategység és az egymásért való küzdelem volt a kulcs.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×