eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
Major Veronika a női sportpisztoly versenyszám döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a chateauroux-i lőtéren 2024. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Major Veronika olimpiai bronzérmes

Major Veronika bronzérmes lett a női 25 méteres pisztolylövő számban. A magyar csapat hatodik érmét szerezte a párizsi olimpián.

Nem kezdett jól Major Veronika a döntőben, az első sorozatban ötből kettőt talált, a másodikra javított, holtversenyben a negyedik helyre jött fel, hatnál tartott.

A harmadik sorozatban is négyet talált, ötös holtversenyben a második helyre lépett előre. A negyedikben már a kiesés fenyegetett egy versenyzőt, az amerikai Katelyn Abeln esett ki. Major Veronika tartotta holtversenyes második helyét.

De nagyon szoros volt a verseny, hatan is egy körön belül voltak. Kiesett a vietnami Trinh. Már csak hatan maradtak. Major Veronika a második helyen állt, 19 ponttal.

A következő sorozat után a negyedik helyre esett vissza, az iráni Hanijeh Rosztamijan esett ki. A kínai Csao Nan kiesett.

A nyolcadik sorozatban Major Veronika hármat talált, de szétlövésre kényszerült. Ám abban legyőzte az indiai Manu Bhakert, s ezzel már eldőlt, biztosan érmes.

30-29-28, Jang Dzsin, Camille Jedrzejewski, Major, így álltak a kilencedik sorozat előtt. A következőben megint hármat talált, s így a verseny bronzérmese lett.

A két versenyben maradt versenyző közül, szétlövésben a dél-koreai Jang Dzsin nyert, ő az olimpiai bajnok.

Címlapról ajánljuk
Kárpáti Róbert az olimpia lélektanáról: a siker feldolgozása nem könnyebb, mint a kudarcé

Kárpáti Róbert az olimpia lélektanáról: a siker feldolgozása nem könnyebb, mint a kudarcé

A sportolók mentális felkészítéséről, a motiváció és az intelligencia állapotáról és a kudarcfeldolgozás módszereiről is beszélt a párizsi olimpia kapcsán az InfoRádió Aréna című műsorában Kárpáti Róbert, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa, sportpszichiáter, neurológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Új valóság köszönt be a világ egyik legsikeresebb bajnokságába - Úgy tűnik, félnek a csapatvezetések

Új valóság köszönt be a világ egyik legsikeresebb bajnokságába - Úgy tűnik, félnek a csapatvezetések

Hatalmas világsztárok, tízmilliárd forintos éves fizetések, új szabályok miatt gúzsba kötött csapatok, bizonytalan és kiváró vezetések, a tuti nyerőt behúzó NBA-tulajdonosok. Valósággal pezseg az élet az amerikai profi kosárlabda liga körül, és akkor még a jelenleg is zajló olimpiai játékokat meg sem említettük. Van tehát miről beszélgetni az NBA aktualitásai és pénzügyi vonatkozásai kapcsán, és ezt meg is tesszük Tőrös Balázs NBA-szakértőval a Checklist hétvégi különkiadásában. A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és a cikk végén beillesztett lejátszóban is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×