Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rendkívüli eseménnyel indult az olimpia csütörtöki programja - percről percre

Infostart
2024. augusztus 1. 08:00
Kós Hubert révén aranyesélyünk van az uszodában, de csak este, a program első "pontja" a gyaloglók versenye..
2024.08.01. 12:09

Női gyaloglás magyarokkal

Récsei Rita a 33., míg Madarász Viktória a 42. helyen végzett csütörtökön a női gyaloglók 20 kilométeres versenyében a párizsi olimpián. Az atlétikai viadalok második számában a magyaroknak nem volt esélyük előkelő helyen végezni, a legjobbak által diktált tempót nem bírták és leszakadtak. Récsei Rita ugyanakkor szépen versenyzett, mindig "talált" társakat, akikkel együtt haladt és végül 1:34:39 órás idővel ért célba. Madarász Viktória hamar egyedül maradt és magányosan gyalogolta végig gyakorlatilag a teljes távot, melyet 1:41:21 órás eredménnyel teljesített. A versenyt a világcsúcstartó kínai Jang Csia-jü nyerte meg a budapesti világbajnok spanyol Maria Perez és az ausztrál Jemima Montag előtt, aki kontinentális rekordot ért el.

2024.08.01. 12:09

Milák Kristóf volt edzője: "ne írjuk le őt, nagyon keveset tudunk a munkájáról"

Selmeci Attila szerint egy szuper formában lévő Milák Kristófot senki nem tudott volna legyőzni a 200 méteres pillangóúszásban a párizsi nyári olimpián. A sportoló volt edzője, a sportági szövetség szakmai alelnöke ezzel együtt nagyon büszke korábbi tanítványára. Az InfoRádió őt kérdezte.

2024.08.01. 12:08

Úszás - Szabó Szebasztián kiesett a kamikazeszámban

50 m gyorson nincs levegővétel, csak egy gyors fejes és pörgő karok. Pedig a rajtot még jól kapta el a vajdasági származású sportoló.

2024.08.01. 11:39

200 m női hát: mindkét magyar továbbjutott

Szabó-Feltóthy Eszter (Vasas) és Molnár Dóra (Budafóka) is kiharcolta helyét a legjobb 16 között, este folytatják.

2024.08.01. 11:15

Végh Zsombor továbbjutott

A 100 kilogrammos Vég Zsombor szép győzelmet aratott csütörtökön az első mérkőzésén a párizsi olimpia cselgáncstornáján. Az egyéni küzdelmek utolsó magyarja visszaosztott kvótával, az utolsó pillanatban jutott ki élete első ötkarikás seregszemléjére. A 22 éves dzsúdós eddig jobbára korosztályos világversenyeken remekelt, U23-as Eb-ken három bronzérmet gyűjtött, a felnőtt mezőnyben pedig három World Tour-harmadik hellyel tette le a névjegyét. Ezekből az elsőt a 2022-es budapesti Grand Slamen szerezte. A Ceglédi VSE sportolója a Mars-mező Arénában nehéz ellenfelet kapott a 32 között a szerb Aleksandar Kukolj személyében. A 32 esztendős balkáni rivális ugyanis Európa-bajnoki címmel és világbajnoki ezüsttel is büszkélkedhetett. Első találkozójukon aktívan kezdett a magyar dzsúdús, két perc elteltével intették a szerbet. Majd Végh kapott intést előbb lerántásért, azután lábra fogásért, de a mérkőzés végéhez közeledve egy kétes kimenetű akciónál, melynél mindketten földre kerültek, neki ítélt a mérkőzésvezető a vazaarit, így a magyar cselgáncsoó a legjobb 16 közé jutott. Ott a kétszeres világbajnok spanyol Nikoloz Sherazadishvili vár rá, akitől mindkét eddigi mérkőzésükön kikapott.

2024.08.01. 11:07

Hollandia már bent

A hollandok legyőzték a brazil női kézilabda-válogatottat a párizsi olimpia csütörtöki játéknapján, ezzel biztosították helyüket a negyeddöntőben. A 2019-ben világbajnok hollandok már az első félidőben magabiztos, négygólos előnyt dolgoztak ki, melyet a szünet után folyamatosan növeltek, végül 31-24-re múlták felül a brazilokat. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a brazil Gabriela Bitolo volt hét találattal, míg a hollandoknál Bo van Wetering hat góllal járult hozzá a sikerhez. A hollandok szombaton 9 órától a magyarok ellen zárják a csoportkört. A csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.

2024.08.01. 10:45

A kínai világcsúcstartó nyerte a férfi puska összetett versenyét

Liu Jü-kun kínai világcsúcstartó nyerte a férfi puska összetett versenyszámát. A 27 éves, világbajnoki ezüstérmes kínai sportlövő ezúttal elmaradt az idén májusban, Bakuban felállított 468,9 körös legjobbjától, viszont a szerdai alapverseny során beállította honfitársa, Tu Lin-su 597 körös olimpiai rekordját. Liu mögött az ukrán Szerhij Kulis lett a második, míg harmadikként az indiai Swapnil Kusale zárt.

2024.08.01. 10:42

Faragó Tamás: a japánok érdekes felfogásban játszanak, de a mérközés kimenetele nem kérdéses

A spanyolok elleni fiaskó után ma japán ellen javíthat a magyar vízilabda-válogatott. Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója szerint még nincs semmi veszve.

2024.08.01. 10:10

Michael Phelps hüledezik Milák Kristóf legyőzőjét látva

Minden idők legsikeresebb úszója nem fukarkodott a jelzőkkel Léon Marchand két szerda esti úszását látva.

2024.08.01. 09:55

Fair play - Megszólalt Léon Marchand Milák Kristófról

Léon Marchand, a 400 méter vegyes, a 200 méter pillangó és a 200 méteres mellúszás párizsi aranyérmese sokkal gyorsabbnak tartja magánál a szintén olimpiai bajnok Milák Kristófot, akit szerdán remek hajrával megakadályozott a címvédésben 200 méter pillangón.

2024.08.01. 09:54

Orléans-ban hangolódik az olimpiára Pigniczki Fanni

A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni elutazott Franciaországba és Orléans városában hangolódik a párizsi olimpiára. A hazai szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint az MTK Budapest rg-se a kiutazás előtt nyílt edzésen mutatta be gyakorlatait, ráadásul mind a négyet magabiztosan, hiba nélkül teljesítette a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Pigniczki a rendhagyó tokiói olimpiai élmény után izgatottan várja az "igazi" olimpiai falut, valamint a párizsi versenyt, ahol felszabadultan szeretné megmutatni, hogy mire képes. A magyar delegáció Orléans-ba utazott, ahol az izraeli csapattal közös edzőtáborozáson vesz részt, és az utolsó simításokat végzik a gyakorlatokon, ezt követően hétfőn utaznak tovább Párizsba, ahol beköltöznek az olimpiai faluba és megkezdik a hivatalos edzéseket. Pigniczki idén a budapesti Európa-bajnokságon ezüst-, a tavalyi Valenciában rendezett világbajnokságon pedig bronzérmes volt.

Egymás után kétszer szerzett ötkarikás kvótát, így Párizsban a második olimpiáján vesz majd részt. Két aranyérmet szerzett Egyetemi Világjátékokon (Universiade), és nyert érmeket a birminghami Világjátékokon is.

2024.08.01. 09:41

Kézicsere

Bordás Réka helyett Pásztor Noémi került a párizsi olimpián szereplő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint a cserét szerdán hajtotta végre a magyar szakvezetés, azaz a csődbe ment Nantes junior világbajnok kézilabdázója, Pásztor már a csütörtökön (ma) 14 órakor kezdődő mérkőzésen bevethető lesz a spanyolok ellen. A párizsi játékok kézilabdatornáján 14 játékos alkotja a csapatot, de van három tartalék is, akiket be lehet cserélni. A három lehetségesből ez volt az első csere a női együttesnél, amelynél még Szemerey Zsófia és Kácsor Gréta vár bevetésre. A férfiaknál kedden Rosta Miklóst váltotta Rodríguez Álvarez Pedro. A női válogatott három forduló után egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel áll a hatcsapatos csoportjában, melyből az első négy jut a negyeddöntőbe.

2024.08.01. 09:32

Célba értek a magyar férfi gyaloglók

Véget ért a 20 km-es férfi gyaloglás. Az ecuadori Pintado nyert, a két magyar közül Hellebrandt Máté a 44., Venyercsán Bence a 46. helyen ért célba, utóbbi utolsó lett a versenyt befejező gyaloglók közül.

Helebrandt Máté (b2) férfi 20 kilométeres gyaloglás mezőnyében. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
2024.08.01. 08:48

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.

2024.08.01. 08:45

Kapitányi értékelés: "vérprofi volt Milák Kristóf"

Sós Csaba szerint a lehető legjobban építette fel úszását a 200 méteres pillangóúszás magyar ezüstérmese.

2024.08.01. 08:40

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban - videók

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.

2024.08.01. 08:01

Elrajtolt a férfi gyaloglók mezőnye

Nyolc óra után egy perccel elindult a mezőny a 20 km-es férfi gyaloglásban. Ott van a mezőnyben Venyercsán Bence és Hellebrandt Máté.

2024.08.01. 07:42

Elhalasztották a férfi gyaloglók rajtját

Az eredeti program szerint 7.30-kor kezdődött volna a párizsi olimpia atlétikai versenyeinek első száma, a férfi 20 kilométeres gyaloglás, két magyarral, Venyercsán Bencével és Hellebrandt Mátéval. A rossz időjárási viszonyok miatt azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy legalább fél órával elhalasztják a rajtot. Az ilyesmi nem példátlan, tavaly augusztus 19-én ugyanígy tettek a budapesti atlétikai világbajnokság szervezői is, ugyanennél a számnál.

2024.08.01. 07:34

Kós Hubert a legjobb időt úszva várja a döntőt, kezdenek a vitorlázók – a magyarok csütörtöki programja

Kós Hubert éremeséllyel úszik a férfi 200 hát döntőjében. Ökölvívásba Kovács Richárd is éremért harcol, esélyesebb riválisa ellen. Kezdődik Marseille-ben a vitorlázók versenye. A női kézilabda-válogatott a spanyolokkal, a férfi vízilabda-válogatott a japánokkal mérkőzik.