eur:
396.02
usd:
367.33
bux:
74020.7
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: a japánok érdekes felfogásban játszanak, de a mérkőzés kimenetele nem kérdéses

A spanyolok elleni fiaskó után ma Japán ellen javíthat a magyar vízilabda-válogatott. Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója szerint még nincs semmi veszve.

A formaidőzítés hiányát emelte ki Faragó Tamás a keddi spanyolok elleni vereség után az InfoRádióban. A férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kapott ki, a Nemzet Sportolója szerint az eredmény ismeretében beszédes, hogy Vogel Soma, a kapus volt a csapat legjobban teljesítő játékosa. Hozzátette, hogy ugyanez volt a helyzet a franciák ellen is, amikor 12 gólt kapott a válogatott, ami azt is jelzi, hogy nincs rendben a védekezés.

"A támadásoknál is lehet érzékelni, hogy mindenképpen szükség lenne egy vezéregyéniségre, aki képes a vízben is tolmácsolni a kapitány gondolatait" - tette hozzá Faragó Tamás.

A szakember szerint

még nincs semmi veszve, a hátralévő mérkőzéseken még összeállhat az a terv, amelyet Varga Zsolt szövetségi kapitány és a keret tagjai elképzeltek.

"Azoknak is igazuk van, akik azt mondják, hogy a jövő héten kezdődik az igazi olimpia a negyeddöntővel. Meg azoknak is igaza van, akik hiányolják a tüzes, lelkes, kreatív játékot, amely természetesen elvárás" - fogalmazott az olimpiai bajnok vízilabdázó.

A következő ellenfélről azt mondta: nem szabad lebecsülni egy ellenfelet sem, a japánok korszerű, érdekes felfogású vízilabdát játszanak, de a mérkőzés kimenetele nem lehet kérdéses, mert a vízilabdát elsősorban Európában művelik magas szinten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 11:17
×
×
×
×