eur:
396.15
usd:
367.06
bux:
73623.75
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködési megállapodásának aláírásán Budapesten 2022. november 10-én. Az együttműködés célja, hogy a közmédia az összes csatornáján bemutathassa a 2024-es párizsi olimpiára készülő, illetve kvótáért küzdő sportolók útját a nyári játékokig.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gyulay Zsolt: a lényeg, hogy Milák Kristóf minden nehézség ellenére odaállt és kőkeményen küzdött

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint önző dolog azon rugózni, hogy ki hány századmásodperccel, góllal vagy találattal maradt le a jobb eredményről. Ha valaki kijutott és mindent beleadva hozta a tőle telhető legjobbat, az maximális tiszteletet érdemel.

"Nyilván előbbre szerettünk volna tartani az érmek számában, de a legfontosabb, hogy eddig az elindult sportolóink nagyrészt teljesítették azt a követelményt, hogy a legjobb teljesítményt hozzák ki magukból" - mondta az InfoRádiónak Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Hangsúlyozta, nagyon jó eredmények születtek abból a szempontból, hogy a csapatból sokan fiatalok, akik először vesznek részt olimpián.

Mint mondta, van olyan, akinél a várható legjobb eredmény akár az aranyérem is lehet, és olyan is, akinél egy tisztes helytállás vagy akár egy tizenegyedik hely is fantasztikus eredmény. A szervezetnél bíznak benne, hogy amit az elmúlt időben éreztek, azaz hogy mindig csak egy kicsin múlik a jobb eredmény, megfelelő alázat és céltudatosság mellett akár meg is fordulhat.

A MOB elnöke hangsúlyozta:

évek óta hangoztatják, hogy az olimpiára való kijutás már önmagában is óriási eredmény.

Ha megnézzük, vannak olyan országok, ahol a hatodik-nyolcadik helynek is elképesztően tudnak örülni. Mint mondta, ha valaki látja akár a televízióban, akár élőben, hogy milyen heroikus küzdelmet folytatnak a rajtkőhöz vagy pástra álló, az ellenfelükkel szembenéző sportolók, és mégis elégedetlen, az csinálja utánuk.

Gyulay Zsolt szerint ezek az elképesztő küzdelmek a hétköznapi, civil életben is képesek jelentős erőtartalékot nyújtani mindenki számára. Leszögezte: ne csak azzal foglalkozzunk önző módon, hogy például egy-egy versenyző hány századmásodperccel csúszott le a dobogóról. Mint fogalmazott, az olyan tehetségek, mint Milák Kristóf eljuthatnak a csúcsra, ami fantasztikus, de azok a sportolók, akik végigküzdik a kvalifikációt majd pedig az olimpiát és képesek egy tisztes eredményt nyújtani, azok óriási tiszteletet érdemelnek.

Milák Kristóf kapcsán az elnök azt is elmondta, hogy felülteljesített minden várakozást, hiszen jobbat úszott, mint az Európa-bajnokságon, ami az idei legjobbja volt. Az sem számít, hogy végül legyőzte egy francia zseni 16 ezer szurkolóval a háta mögött. Leszögezte:

a lényeg, hogy Milák minden nehézség ellenére odaállt és kőkeményen küzdött, végül pedig ezüstérmet szerzett.

Gyulay Zsolt az olimpia szervezését, szervezettségét nem kívánta minősíteni, azt viszont kiemelte, hogy fantasztikus helyszíneken tartják meg a különböző versenyszámokat. Példaként hozta fel a Grand Palais-t, ami szerinte még egy, a vívásban nem érdekelt néző számára is magával ragadja. Hangsúlyozta: kritika és vélemény megfogalmazása helyett igyekeznek a sportra koncentrálni, és arra, hogy a magyar csapat a szállás minősége helyett csak azzal foglalkozhasson, ami fontos.

A MOB-elnök elárulta, kissé még nehezen tudja megemészteni, hogy most más tisztségben van jelen, mint egykori sportolóként, ezért is vonult a magyar csapattal. Így viszont mind a két oldalt van alkalma látni: az élsportolóit és a sportvezetői, szervezői oldalt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Hámori Luca látványos bokszolással jutott a legjobb nyolc közé

Egyhangú pontozással nyert Hámori Luca az ökölvívók női 66-kg-os súlycsoportjában az ausztrál Marissa Williamson ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×