eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
A győztes magyar válogatott tagjai ünnepelnek a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornája B csoportjában játszott Spanyolország - Magyarország mérkőzés végén a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén. A magyar női válogatott bejutott a negyeddöntőbe, miután 27-24-re legyőzte Spanyolországot.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.

Cserélt a magyar szakmai stáb a keretben, Bordás Réka helyett Pásztor Noémi került be. A kapuban Böde-Bíró Blanka kezdett az eddig pont nélkül álló spanyolok ellen.

Klujber Katrin lőtte az első gólt az első támadásból, de Arcos egyenlített, majd Castellanos mutatott be védést. A spanyol egy hetessel átvették a vezetést, aztán újra Klujber villant. A spanyol jobbszélső, Lopez el tudta lőni a labdát a hosszúba Böde-Bíró mellett, ám Kuczora nagy góllal egyenlített. Cabral megint a spanyolokat juttatta vezetéshez, majd Lopez ismét becsapta a kapust szélről (3-5). Szöllősi-Schatzl a kapufát találta el, és hiába sikerült kivédekezni egy akciót, következett egy technikai hiba. Nem sikerült lefékezni a spanyolokat, Gassama volt eredményes, jött is az időkérés háromgólos hátrányban.

Füzi-Tóvízi, majd Szöllősi-Schatzl góljával sikerült felzárkózni. Úgy tűnt, rendeződött a védekezés, és Böde-Bíró is tudott védeni többször egymás után, a másik oldalon pedig Vámos betörése után Szöllősi-Schatzl gólja már az egyenlítést jelentette. Sőt a mieink elkapták a fonalat, Győri-Lukács a másik szélről is becsapta a spanyol kapust, aztán pedig Klujber remek megmozdulás után szerzett gólt - 9-7 ide, öt magyar gól sorozatban.

A spanyoloknak nem volt esélyük fordítani, a támadójáték színes volt, a szélsők és Klujber továbbra is rendre zavart okoztak és gólokat szereztek. A 19. percben már 11-8 volt az állás, ám aztán erre kétszer válaszolt az ellenfél.

A magyarok azonban higgadtak maradtak, és összességében továbbra is jól védekeztek, a labdaszerzésekből pedig tudtak könnyű gólokat szerezni - főleg Győri-Lukács élt.

A hajrában jött néhány hiba, az utolsó öt percben nem lőttek gólt a mieink, így 14-12-re jöttek fel a spanyolok.

Második félidő

A szünet után mindkét csapat elhibázta az első akcióját, de aztán Vámos, majd Kuczora is betalált. A 34. percben Vámos kapott két percet, de a megítélt hetest a korábban Magyarországon is játszó Mireya Gonzalez kihagyta (13-16). Kuczora találatára gyorsan válaszolt Gutierrez, aztán a mieink tudták növelni a különbséget: a jó védekezés után Debreczeni-Klivinyi, majd Győri-Lukács talált be, 19-14-nél pedig időt is kért Ambros Martin.

A spanyolokat nem sikerült teljesen leszakítani, elég volt pár hiba, és 20-18-ra jöttek fel a 40. percre, ráadásul Papp kapott két percet. Böde-Bíró fontos pillanatban tudta hárítani Gassama lövését, ezzel megakadályozva a spanyol egyenlítést. A csereként beálló spanyol kapus, Wiggins viszont kifogta Győri-Lukács próbálkozását, majd Arcos egyenlített a 44. percben - öt gólt dolgozott le az ellenfél.

Az időkérés után Papp lövése maradt ki, majd már a spanyolok vezettek, de Vámos pillanatokon belül egyenlített. Wiggins egymás után kétszer is védett, 40% felett járt ekkor, majd Papp betörése is elakadt benne. Szerencsére a másik oldalon Böde-Bírótól is jött egy bravúr, de nem sikerült visszavenni a vezetést, Kuczora tüzelt mellé.

A közel ötperces gólcsendet Simon Petra törte meg, és az 50. percben 22-21-re a mieink vezettek a bátor betörés után. Arcos rögtön egyenlített, Klujber gólját pedig lépéshiba miatt vették el.

A hajrára tehát döntetlennel fordultak a felek. Vámos szerzett labdát, majd már passzív jelzésnél Klujber tudta elpattintani a kapus mellett a labdát - fontos megmozdulások voltak. Ahogy az is, ahogy Böde-Bíró lábbal kitolta Gonzalez lövését. Az ellentámadásból Vámos ment be a darálóba, de nem tudták tartani, és be is lőtte a helyzetet, újra kettő volt az előny (24-22).

Az 55. percbne Füzi-Tóvízi kapott két percet, de remek védekezéssel sikerült labdát szerezni. Vámos ismét félelem nélkül tört be, és ismét eredményes tudott lenni. Gonzalez gólja után 25-23 volt az állás négy perccel a vége előtt, ámegy szépen kijátszott akciót Klujber kiválóan fejezett be.

A spanyolok időt kértek, de elveszítették a labdát, Füzi-Tóvízi gólja pedig nyugtatóan hatott. Az is belefért, hogy a hátralévő percekben már ne szerezzenek újabb találatot a mieink, a spanyoloknak nem maradt lehetőségük az újabb felzárkózásra.

A válogatott tehát 27-24-re nyert, és ezzel biztosan negyeddöntős, vagyis utazhat Lille-be. Az, hogy hányadik helyen jut tovább a csapat, a Hollandia elleni szombati mérkőzésen dől el.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×