eur:
394.44
usd:
364.04
bux:
73649.92
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Palasics Kristóf kapus a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Palasics Kristóf: egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.

A magyar férfi kézilabda-válogatott hozta a kötelezőt, 35-25-re verte Argentínát a párizsi olimpián. Ezzel megvan az első győzelem a játékokon. A rivális nagyjából 20 percig tartotta magát, utána elléptek a mieink.

„Élveztük a meccset és reménykedünk a jó folytatásban. Száz százalékban elégedett vagyok. Nem a pontos eredménnyel, hiszen az másodlagos, hanem azzal, hogy győztünk”- mondta Chema Rodriguez szövetségi kapitány, aki büszke a csapatára.

Rosta Miklós öt góllal segítette a csapatot a sikerhez.

„Egy olimpián minden meccs nehéz, nem lehet félvállról venni, de sokkal jobban játszottunk, és a végére nagy arányú nyugodt győzelmet arattunk. Bele kellett rázódni a meccsbe, jól felkészültünk Argentínából, sajnos az elején volt néhány szerencsétlen lövés, ám a végére kijött, hogy jobbak vagyunk” – mondta a beálló, aki szerint ez nagy lendületet adhat a csapatnak. Egyúttal reméli, hogy sikerül legyőzni szerdán a norvégokat, akik hétfőn némi meglepetésre megverték a házigazda francia csapatot.

A kapuban fontos védésekkel járult hozzá a különbség fokozatos növeléséhez Palasics Kristóf, aki végigvédte a meccset.

„Fontos meccs volt, ugyanúgy készültünk ellenük, öt góllal kaptak ki Norvégiától, és tudtuk, hogy milyen jelentőséggel bír a meccs, hiszen az első nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az elején voltak hibák, de utána a védekezésben sok segítséget kaptam, abból kiindulva tudtunk növelni az előnyön és a saját játékunkat játszottunk.

Nagyon fontos volt ez a siker, de ahogy legutóbb a csalódottságot, most a boldogságot is rövidre kell zárni, mert másfél nap múlva következik az új feladat, innentől azon lesz a fókusz.”

A fiatal kapus saját játékával nem volt maradéktalanul elégedett. „Az elején volt néhány labda, aminek mellényúltam, vagy bepattant, azok tudnak idegesítőek lenni, de én is igyekeztem a következő feladatra koncentrálni. Ehhez sok segítséget kaptam a padról, nem hagyják, hogy bármi elguruljon.”

Palasics hozzátette: alaposan felkészülnek Norvégiából, és arra lehet építeni, hogy a tatabányai selejtezőn szoros meccset játszottak ellenük.

„Egy olimpia arról szó, hogy merjen álmodni az ember. Nekik is 60 percük van megmutatni, hogy melyik a jobb csapat. Kétlem, hogy ők többször játszanának kora reggel, nekik is furcsa lesz. Ehhez kell alkalmazkodni és mindig a legjobbat kihozni a helyzetből” – mondta a kapus, aki azon azért meglepődött, hogy a csoportban a franciák még pont nélkül állnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×