eur:
390.8
usd:
359.9
bux:
0
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Andrásfi Tibor (j), miután veszített az egyiptomi Mohamed el-Szajed ellen a férfi párbajtőr egyéni versenyének bronzmérkőzésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 28-án. Andrásfi Tibor a negyedik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Andrásfi Tibor: Volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy megnyertem

Az olimpiai negyedik magyar párbajtőröző csalódott, hogy érem nélkül zárt egyéniben, de reméli, hogy a csapatversenyben teljesül a vágya.

Negyedik helyen végzett a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében Andrásfi Tibor, miután az elődöntőben, majd a bronzmeccsen is egyetlen tussal maradt alul két rendkívül kiélezett, szoros asszóban.

„Nagyon csalódott vagyok, egyelőre nem is szeretnék belegondolni, hogy két milyen lehetőség csúszott ki a kezemből. Éremért jöttem, és az előző asszó is kevésen múlt, ez a mostani talán még kevesebben. Volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy megnyertem, mert nem hallottam, hogy álljt mondott volna a zsűri.

Nagyon keserű lett ennek a napnak a vége. Bízom abban, hogy pár nap múlva kicsit jobban tudom értékelni a helyezést,

mert egyébként nagyon jó tapasztalat volt, jól éreztem magam, jó volt ennyi ember előtt vívni. De az, amiért jöttem, az nem sikerült, és fájó, hogy ilyen kevésen múlt kétszer is” – mondta a magyar sajtó képviselőinek a párizsi vegyes zónában.

Arra a felvetésre, hogy háromszor is egy találat döntött az asszóiban, a 24 éves versenyző azt mondta, kötélből vannak az idegei, de most már kezdenek elszakadni így a nap végére. „Vissza kell mennem a szállásra, kicsit lenyugodni, és átgondolni a napot.”

Az egyiptomi Mohamed el-Szajed kellemetlen stílusban vívott, és mindent bevetett, gyakran reklamált, vagy húzta az időt.

„Mindent megpróbált, hogy kizökkentsen. Azt gondolom, hogy annyira nem sikerült neki, mint amennyire tervezte. Tényleg minden hájjal megkent ellenfél, aki a sportszerűség határán táncol sokszor. Nem a legszimpatikusabb, finoman fogalmazva, de próbáltam ezt kizárni, és csak arra koncentrálni, hogy én adjam neki mindig a következő tust vagy a hosszabbításban ezt az egy tust” – mondta az ellenfélről.

Andrásfi érte el a legjobb eredményt a magyarok közül, Siklósi Gergely a 16 között, Koch Máté pedig már az első körben búcsúzott. Ezek után kérdés, hogy mi várható a pénteki csapatversenyben.

„Senki sem lehet maradéktalanul elégedett, úgyhogy bízom abban, hogy mindenki harapni fog.

A csapaton is éremért jöttünk, nagyon remélem, hogy ott el tudjuk érni azt, ami az egyéniben nem sikerült” – mondta Andrásfi Tibor.

A csapatversenyben Kazahsztán lesz a mieink ellenfele a negyeddöntőben.

Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×