eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
A magyar csapat játékosai a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Húsz év után ismét győzelemmel kezdte az olimpiát a férfi vízilabda-válogatott

Az első negyedben nagyon jól játszott, a hajrában izgalmas csatában őrzött meg egy gólt az előnyéből a magyar férfi vízilabda-válogatott. Magyarország–Franciaország 13-12.

Varga Dénes góljával kezdett a magyar csapat, 1-0.

Nagy Ádám kiállítása után egyenlítettek a franciák, de Vígvári Vince is gólt szerzett, 2-1. Sőt, aztán még egyet, 3-1. Nagyon jól kezdett a magyar csapat, s benne az (egyik) olimpiai újonc. Megint kaptak egy előnyt a franciák, de jól védekezett a magyar csapat, nem jutottak lövéshez a hazaiak.

Bodegas lövését védte Vogel Soma, de megint fórt kaptak a franciák, Zalánki ment ki. Megszereztük a labdát. Vámos Márton szabaddobásból óriási gólt lőtt, remek, 4-1.

Molnár Erik emberelőnyt harcolt ki, Vígvári Vince ezt is belőtte, 5-1.

Vége az első negyednek, kiválóan sikerült. Vígvári Vince elől szenzációs lövőformában tüzel, a védekezés pedig szinte tökéletes.

A második negyed Angyal Dániel góljával kezdődött, 6-1. Ötöst harcoltak ki a franciák, Crousillat lövését Vogel kivédte. A magyar támadás nem sikerült, a franciák megindultak, Bodegas szépített, 6-2.

Támadásban kicsit leült a játék, emberelőnyből sem ment, Vámos a kapufát találta el. Így jutottunk el a második negyed második felébe, amikor Bodegas látványos gólt lőtt, 6-3. Szerencsére előnyből azonnal megadtuk a választ, Jansik Szilárd közelről gólt szerzett, 7-3.

Némi vízforralás után Vámos szerelésével elindult a magyar akció, Manhercz átívelte a labdát a másik oldalra, Fekete Gergő pedig belőtte, 8-3.

Thomas Vernoux nagy lövéssel szépített, 8-4. Utána rontott magyar támadás után Thomas Vernoux büntetőből szépített, 8-5. Erre is volt magyar válasz, Manhercz Krisztián jóvoltából, 9-5.

Vége a második negyednek, a félidőben négygólos magyar előny.

Egy gólt lőttek a franciák, 9-6. Utána meg egyet a magyarok is, Manhercz Krisztián alakította 10-6-ra az állást. Kettős emberelőnyből szépített Marion Vernoux, 10-7.

Vége a harmadik negyednek, háromgólos magyar előny.

A negyedik is magyar góllal indult, egy másodperc volt hátra az emberelőnyből, amikor Jansik Szilárd a kapuba bombázott, 11-7. A franciák próbálkoznak közelebb zárkózni, Enzo Khasz lőtt a jobb alsó sarokba, 11-8. Ám Zalánki Gergő is megszerezte az első gólját, ahogy mondani szokták, lehetett volna két kapus is a kapuban, 12-8. Enzo Khasz lőtt még egyet, előnyből, 12-9.

Thomas Vernoux újabb büntetőt lőtt be, 12-10, mintha kicsit vérszemet kaptak volna a franciák.

Hárai előbb a kapusba bombázott, majd a következő akcióból a kapu fölé csavart. Fontani akkor és Fekete ziccerénél is óriási védett. Az ellenakcióból megint büntetőt kaptak a franciák (jogosan), Thomas Vernoux lövését Vogel Soma kivédte. Aztán még két bravúrt bemutatott…

Aztán Vámos Márton a bal alsó sarokba lőtt, 13-10, lehet fújni egyet. Thomas Vernoux gyorsan lőtt egy gólt, 13-11, de már csak egy perc van. Négy másodperccel a vége előtt Bodegas még lőtt egy fura gólt, de már nem számított.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 2004 óta először kezdte győzelemmel a tornát, az első negyedben nagyon jól játszott, a vége izgalmas lett, de meglett a három pont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×