eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Andrásfi Tibor, miután győzött a venezuelai Rubén Limardo Gascón elleni asszójában a legjobb 16 közé jutásért a férfi párbajtőr egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.

CSELGÁNCS Pupp Réka – hasonlóan a tokiói olimpiához – ötödik lett. A bronzmérkőzésen egyik mumusával találkozott, a francia Amandine Buchard-ral akitől korábban mindig kikapott. Óriási csatát vívtak, közel hét percen keresztül cselgáncsoztak. Buchard hajszálnyival talán jobb volt, mégis, az utolsó pillanatig remény volt a harmadik helyre. Végül egyetlen jól siekrült mozdulattal nyert a francia, Pupp Réka 2021 után 2024 is ötödik lett. Pongrácz Bence az első mérkőzését megnyerte a nigeri Ismael Alhassane ellen, majd kikapott a súlycsoport legnagyobb alakjától, a győztes japán Abe Hifumitól.

HEGYIKERÉKPÁR. Vas Kata Blanka, aki nem erre a számra készült elsősorban, a tizedik helyen végzett. A mezőny utolsó részéből küzdötte előre magát, s ért el értékes helyezést.

KÉZILABDA. A magyar női válogatott Simon Petrának az utolsó pillanatokban szerzett góljával 25-24-re nyert a brazilok ellen. Golovin Vlagyimir játékosai jól kezdtek, de 6-4-es vezetésük után 13 perccel már 12-8-as hátrányban voltak. A 39. percben 18-13-as előnyben volt Brazília, ám a magyar egyenlítést követően Böde-Bíró Blanka 11. védésének és Simon Petra ötödik góljának köszönhetően megszerezte a győzelmet.

LOVASSPORT. A lovastusázó Kaizinger Balázs 17 helyet javított tereplovaglásban szombati helyezéséhez képest. A 45 esztendős, zalaegerszegi születésű lovas 11:38:00 perc alatt teljesítette a pályát, melyre 16 hibapontot kapott, így a díj- és a tereplovaglás után 61,80 hibaponttal a 45. pozícióból várja a hétfői díjugratást.

ÖKÖLVÍVÁS. A női 66 kg-os súlycsoportban Hámori Luca 4-1-es pontozással legyőzte az ír Grainne Walsh-t, s ezzel bejutott a legjobb 16 közé. Következő ellenfele az ausztrál Marissa Williamson lesz.

SPORTLÖVÉSZET. Nem sikerült a nap a magyaroknak. Az alapversenyt megnyerő Major Veronika nyolcadik lett légpisztolyban. A légpuskások alapversenyében Mészáros Eszter 15. lett a nőknél, Pekler Zalán a 17., Péni István pedig a 18. a férfiaknál.

TENISZ. Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is búcsúzott egyesben. Utóbbi viszonylag simán, 6:3, 6:2-re kapott ki a francia Ugo Humbert-től. Fucsovics óriási csatára kényszerítette Rafael Nadalt, a 6-1-re elveszített első játszma után 6-4-re nyerte a másodikat. A döntő szettben is szoros csatát vívtak, a spanyol legenda végül 6:4-re nyert. A két magyar este párosban is játszott, ott 6:1, 6:3-ra kikaptak a holland Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof duótól.

TORNA Czifra Bettina Lili a 22. helyen bekerült az egyéni összetett döntőjébe. A szerenként döntőkbe nem jutottak be a magyar indulók (Czifra Bettina Lilin kívül Bácskay Csenge és Székely Zója), ehhez Bácskay Csenge járt a legközelebb, ugrásban 12. lett.

ÚSZÁS. Zombori Gábor és Holló Balázs nem jutott tovább a délelőtti előfutamból az esti döntőbe 400 m vegyesen. Női 200 gyorson időeredménye alapján Pádár Nikolett és Ábrahám Minna is bejutott volna a középdöntőbe, de előbbit szabálytalan rajt miatt kizárták. Ábrahám úszott az esti középdöntőben, összesítésben 14. lett, nem jutott a hétfői fináléba. A férfi 100 háton Jászó Ádám a 19. időt úszta, nem jutott a középdöntőbe. Kós Hubert délelőtt a legjobb idővel ment tovább, este ellenben csak a tizedik időt érte el, elmaradt délelőtti eredményétől. „Előre nem lehetett sajnos tudni, hogy délelőtt mennyivel ússzak lassabban ahhoz, hogy maradjon még bennem. Nem bánom annyira. Mindennek van oka és nem is ez a fő számom. Örülök, hogy kétszer is 53 másodperc alá be tudtam menni. Megnézzük majd a kétszáz hátat!” – értékelte a történteket.

VÍVÁS. Andrásfi Tibor az elődöntőbe jutott férfi párbajtőr egyéniben, sőt nagyon közel járt a fináléhoz is, csak az egyperces hosszabbításban szenvedett egytusos vereséget a japán Kano Kokitól. A bronzmérkőzésen, ha lehet, még drámaibb körülmények között szenvedett vereséget az egyiptomi Mohamed El-Szajedtől. A másik két magyarból Koch Máté meglepetésre az első mérkőzésén kikapott a venezuelai Lugótól (akit Andrásfi később legyőzött). Siklósi Gergely az első összecsapásán leiskolázta a cseh Jakub Jurkát, de a következő asszóban, váratlanul vereséget szenvedett a belga Neisser Loyolától. Az egyetlen magyar női tőröző, Pásztor Flóra bravúros vívással a negyeddöntőbe jutott, de ott sima vereséget szenvedett az amerikai Lee Kiefertől.

VÍZILABDA. A férfi válogatott az első negyed után 5-1-re, félidőben 9-5-re, a harmadik nyolc perc után 10-7-re vezetett. A végén Vogel Soma bravúrjai is kellettek, hogy maradjon az előnyből, 13-12-re nyert végül a magyar csapat, amely 2004 óta először kezdte győzelemmel a tornát.

Az olimpiai éremtáblázat állását itt tekinthetik meg.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×