eur:
392.5
usd:
361.37
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Péni István a párizsi olimpiára készülő sportlövőcsapat edzésén a Mátraházi Edzőtáborban 2024. július 4-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Megbetegedett a párizsi olimpia egyik nagy magyar esélyese

Nem várt nehézségek és betegségek nehezítik a magyar sportlövők olimpiai előkészületeit.

Váratlan nehézségekkel szembesült a magyar sportlövő csapat a szombaton kezdődő olimpiai versenyek előtt. Hosszú ideje lehetett tudni, hogy a lövők számára az ötkarikás élmény nem lehet majd teljes, legalábbis abból a szempontból, hogy a párizsi olimpiai faluba nem költözhetnek be és nem élhetik mindennapjaikat a többi sportolóval közösen a játékok alatt, mivel versenyeiket a francia fővárostól 270 kilométerre fekvő Chateauroux-ban rendezik.

A Párizstól való távolság igazán komoly problémát nem jelent Péni Istvánéknak, a franciák nemzeti lőtere ugyanis minden igényt kielégít, a szállásuk átvételekor azonban komolyan meghökkentek a kedd esti érkezéskor.

"Talán úgy mondanám, hogy nagyon egyszerű a szállás" - nyilatkozta az MTI-nek Kissné Oroszi Edit, a puskások szakágvezetője, majd kicsit részletesebben is kifejtette az ötkarikásnak nem nevezhető körülményeket. - "A lövőink egy szakközépiskola kollégiumában vannak elszállásolva, a szobákban nincs fürdő, azt a folyosón találják. Ráadásul az ennivaló sem jó."

Ez utóbbi problémát némileg sikerült enyhíteniük a magyaroknak azzal, hogy az olimpiára érkezett sportlövők másik felének szállásán, ami egy főiskolai kollégium, már lényegesen színvonalasabb az ellátás, így oda járnak ebédelni. Ez praktikusabb is mintha a saját szállásukra mennének, mert a főiskolai kollégium közelebb van a lőtérhez.

"Azért mindezek ellenére készülünk a versenyre és már nagyon várjuk. Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk, jó formában vannak a versenyzőink" - jegyezte meg a szakember, hozzátéve ugyanakkor, hogy nem a szállás jelenti az egyetlen gondot a csapatnál. - "Sajnos Mészáros Eszter már úgy jött ki, hogy torokgyulladással küzdött, Péni István pedig itt lett rosszul és belázasodott."

A két puskás így most versenyt fut az idővel, ami nem nekik dolgozik, mivel szombaton reggel éppen ők nyitják meg magyar szempontból az olimpiát a puskások vegyescsapat számában.

"Eszter már jobban van, de kissé levert, István viszont nagyon küzd, rettenetesen izzad a lövőruhában" - érzékeltette a helyzet komolyságát Péni edzője. - "Reméljük, hogy szombatra jobb állapotba kerül. Az segítség, hogy vegyescsapatban csupán harmincat kell lőnie az alapversenyben."

Oroszi Edit ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy minden nehézség ellenére is bizakodva várják a versenyeket és az edzéseken mindenki, így Péni és Mészáros is jó formát mutatott, amíg bírták erővel.

"Azt láttam a mai edzésen, hogy az elején jól lőttek, később azonban érthető okokból elfáradtak - mondta a két betegről a szakember. - Pekler Zalán edzéseredményei nagyon jók, reméljük, a versenyen is így fog tudni lőni."

A szombati első versenynapon a Mészáros, Péni puskás páros mellett az ötfős küldöttség két pisztolyosa, Fábián Sára Ráhel és Major Veronika is lőállásba lép. Ők a légpisztoly alapversenyében lesznek érdekeltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 17:33
×
×
×
×