eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Arany-, ezüst-, bronzérem a magyarok keddi mérlege

Hosszú Katinka arany-, Imre Géza ezüst-, Kenderesi Tamás bronzérmet szerzett a riói olimpia keddi, negyedik versenynapján. Magyarország a harmadik helyen áll az összesített éremtáblázaton a sport két szuperhatalma, az Egyesült Államok és Kína mögött.

CSELGÁNCS

A 81 kilogrammos Csoknyai László az első fordulóban kikapott a mindössze 22 éves, világbajnoki címvédő japán Nagasze Takanoritól és kiesett.

EVEZÉS

A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes negyedik helyen végzett keddi középfutamában, így a folytatásban a B döntőben, azaz a 7-12. helyért versenyezhet. Az egypárevezősben versenyző Pétervári-Molnár Bendegúz negyedik lett negyeddöntőjében, így nem jutott be a legjobb 12 közé, s a folytatásban az alsóági középfutamban szerepelhet.

SPORTLÖVÉSZET

Csonka Zsófia a döntőről egy körrel lemaradva a 10., míg Tobai-Sike Renáta a 16. helyen zárta a sportpisztolyosok versenyét

ÚSZÁS

Arany-, ezüst-, bronzérem a magyarok keddi mérlege

Hosszú Katinka   megnyerte a harmadik aranyérmét Rióban, a 200 méter vegyesen. A szám világbajnoki címvédője és világcsúcstartója 2:06.58 perces olimpiai rekorddal diadalmaskodott, ezzel ő az első, aki ezen az olimpián triplázott.   Kenderesi Tamás   bronzérmet nyert (1:53.62),   Cseh László   pedig világbajnoki címvédőként hetedik lett (1:56.24) 200 méter pillangón. Cseh jócskán elmaradt 1:53.48-as, tavaly vb-elsőséget hozó idejétől.   Szilágyi Liliána   a tizedik eredményt érte el a 200 m pillangó középdöntőjében, ezzel nem jutott döntőbe. Az előfutamban úszott ideje elég lett volna ehhez. A férfi 100 m gyorsúszásban   Bohus Richárd   24.,   Kozma Dominik   26. lett.   Gyurta Dániel   címvédőként a 17. helyen végzett a 200 m mellúszás előfutamában, ugyanebben a számban   Horváth Dávid   a 30. helyen végzett. A férfi 4x200 m gyorsváltóban   Magyarország   a 16. helyen zárt.

VITORLÁZÁS

Érdi Mária nyerte a Laser Radial hajóosztály harmadik futamát. Bravúros teljesítményét a negyedik futamban is folytatta, akkor ötödikként zárt. Ezzel összetettben feljött a kilencedik helyre - a tíz futam után az első tíz mehet a dupla szorzós éremfutamba. A finndingisek első futamában az Eb-ezüstérmes Berecz Zsombor jól kezdett, kilencedik lett, a következő futamból azonban korai rajt miatt kizárták három másik vitorlázóval együtt. Így a 17. helyen áll. Az Érdihez hasonlóan korosztályos világ- és Európa-bajnok Vadnai Benjámin a 21., majd a 22. helyen ért célba Laser Standardben, s a 22. összesítésben. A szörfösöknél Cholnoky Sára 19., azután kétszer 24. helyet ment, ezzel a 22. a rangsorban. A hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron a 25., majd 20. és 21. helyen végzett a Dicsőség Jachkikötőben, a 27. helyről várhatja a folytatást.

Arany-, ezüst-, bronzérem a magyarok keddi mérlege

VÍVÁS

Imre Géza szenzációs vívással a döntőbe jutott, az addig vezető úton, a nyolcaddöntőben, Boczkó Gábort is legyőzve. A fináléban 14-9-ig kiválóan vívott, attól kezdve azonban csak dél-koreai ellenfele, Park adott tusokat. A 41 éves, tavaly világbajnok Imre Géza nyerte a magyar küldöttség első riói ezüstjét. Boczkó Gábor a 13., Rédli András a 28. helyen végzett.

VÍZILABDA

Győzelemmel rajtolt a magyar női válogatott: Bíró Attila Európa-bajnok együttese kedden a 13-11-re ((2-2, 4-4, 6-3, 1-2) nyert a kínai csapat ellen. A találkozót a harmadik negyedben döntötte el a gárda, mivel ezt a szakaszt 6-3-ra nyerte. Az összecsapás egyik legjobbja a négy lövéséből négygólos Czigány Dóra volt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×