eur:
395.02
usd:
368.22
bux:
71567.76
2024. július 2. kedd Ottó
ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 24: Former Cameroonian international footballer Samuel Etoo attends a media meeting event held within the El Classico derby match between La Ligas Barcelona and Real Madrid in Istanbul, Turkey on October 24, 2021. (Photo by Esra Bilgin/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Esra Bilgin/Anadolu Agency/Getty Images

Samuel Eto'o megrúgott egy youtubert - videó

Összetűzésbe került Samuel Eto'o, a Kameruni Labdarúgó Szövetség elnöke, legendás játékos egy youtuberrel a katari világbajnokságon.

A közösségi médiában megosztott felvételen látszik, hogy a Barcelona és az Internazionale korábbi kiváló csatára a Brazília-Koreai Köztársaság nyolcaddöntő előtt boldogan fényképezkedik a szurkolókkal, majd heves vitába kezd egy kamerázó férfival. Eto'ót többen is próbálták lefogni, de ő kiszabadult a szorításból és letérdelte a férfit.

A Twitteren olvasható kameruni információk szerint egy algériai videósról van szó, aki azt rótta fel a sztárnak, hogy a kameruni válogatott botrányos körülmények között harcolta ki a világbajnoki részvételt Algéria sérelmére.

A két csapat a kvalifikáció utolsó körében egymás ellen, oda-visszavágós párharcban döntött a katari szereplésről, az első meccsen Algéria idegenben nyert 1-0-ra. A visszavágón a kameruni Eric Maxim Choupo-Moting gólját lökés előzte meg, amit a VAR jelzett is a gambiai Bakary Gassamának - aki Katarban is vezetett már meccset -, ő azonban ennek ellenére megadta a találatot. Így jöhetett a hosszabbítás, amelynek elején egy VAR-által is szabályosnak vélt góltól fosztotta meg a bíró a hazaiakat, akik végül 2-1-es vereséget szenvedtek a ráadásban.

Az ügy kapcsán az algériaiak korrupcióval vádolták meg a játékvezetőt és hivatalos panaszt is benyújtottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez.

Eto'o - aki 1998 és 2014 között négy világbajnokságon játszott - a szövetség elnökeként, illetve vb egyik nagyköveteként képviseli hazáját a katari vb-n, amelyen Kamerun a csoportkörben búcsúzott.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Budapest gazdasági súlya mindig is hatalmas volt hazánkban, az ezredforduló óta pedig összességében még növekedett is. Néhány megye azonban gyengén teljesített, és érdemben veszítettek gazdasági súlyukból. A főváros kétszer olyan fejlett, mint az ország átlagos gazdasági teljesítménye, miközben az ország keleti felén 50-60% alatti teljesítményeket is látunk. Jó hír, hogy a megyék túlnyomó többsége felzárkózást mutat az EU-átlaghoz, azonban van olyan térség, ahol stagnálás, illetve visszaesés látszik. Hazánk példáján is látszik, ami az elmúlt egy-két évtizedben egyre jellemzőbb: leginkább a szolgáltatószektor képes dinamizálni egy térséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×