eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Dublin , Ireland - 17 November 2022; The captains armband of Martin Ødegaard of Norway during the International Friendly match between Republic of Ireland and Norway at the Aviva Stadium in Dublin. (Photo By Piaras Ó Mídheach/Sportsfile via Getty Images)
Nyitókép: Piaras Ó Mídheach/Sportsfile/Getty Images

Hatott a FIFA fenyegetése, beadták derekukat az európai csapatok

A FIFA azzal fenyegette őket, hogy a pályára lépéskor azonnal sárga lapot adnak nekik, ha ott lesz a csapatkapitányokon a szivárványos karszalag.

"A FIFA egyértelműen kijelentette, hogy sportszankciókat fog kiszabni, ha a csapatkapitányok ezt a karszalagot viselnek a pályán. Nemzeti szövetségként nem hozhatjuk olyan helyzetbe a játékosainkat, hogy sportszankciókkal - beleértve az eltiltást is - sújtsuk őket, ezért arra kértük őket, hogy ne próbálják meg viselni a karszalagot a FIFA világbajnoki mérkőzéseken" – áll Anglia, Wales, Belgium, Dánia, Németország, Hollandia és Svájc labdarúgó-szövetségeinek közös közleményében.

A csapatok arra készen álltak volna, hogy pénzbírságot fizessenek meg a ruházatot érintő szabályszegésekért, amit a One Love szivárványos karszalag hordása okozott volna, de azt nem akarták megkockáztatni, hogy eltiltsák vagy leküldjék a pályáról játékosaikat – írja a Sky News.

"Nagyon csalódottak vagyunk a FIFA döntése miatt, amely szerintünk példátlan –

szeptemberben írtunk a testületnek, tájékoztatva őket arról, hogy a One Love feliratos karszalagot szeretnénk viselni,

hogy ezzel is aktívan támogassuk az inklúziót a labdarúgásban, de nem kaptunk választ" - tette hozzá a közlemény.

"Hogy a FIFA a pályán akar minket megbüntetni, az egyedi és ellenkezik a sport szellemiségével, amely milliókat köt össze – közölte a holland szövetség. – Továbbra is képviseljük és terjesztjük a One Love üzenetét, de az első számú célunk, hogy meccseket nyerjünk. Senki nem szeretné, ha a csapatkapitánya sárga lappal kezdené a mérkőzést."

Anglia a hétfői nap folyamán Irán ellen kezdi meg a vb-selejtezőket, Wales pedig az esti mérkőzésen az USA-val játszik.

A címvédő Franciaország már korábban letett a szivárványos kiegészítő viseléséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×