eur:
393.09
usd:
363.27
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Christopher Nkunku, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Több mint félmilliárd euró hiányzik majd a futballvébéről

Egészen elképesztő összeget tesz ki a világbajnokságról sérülés miatt lemaradó játékosok álomtizenegyének, vagy inkább rémálomtizenegyének piaci értéke. A futballtörténelemben először magasabb az összeg még a félmilliárd eurónál is.

Mike Maignan (francia) – Reece James (angol), Wesley Fofana (francia), Presnel Kimpembe (francia), José Gaya (spanyol) – Emile Smith Rowe (angol), Paul Pogba (francia), Ben Chilwell (angol) – Sadio Mané (szenegáli), Christopher Nkunku (francia) és Diogo Jota (portugál) alkotja azt a tizenegyet, amelynek az összesített piaci értéke, a mértékadó transfermarkt.de szerint, 556 millió euró.

S még rajtuk kívül is akadnak olyan kiváló futballisták, akik kihagyják a tornát, mint a francia és világbajnok Ngolo Kanté, a német Timo Werner, az argentin Nicolás González.

A névsort vizsgálva, feltűnő, hogy a franciák öt olyan futballistát is elveszítettek, akik közül négy biztosan kerettag lett volna (Fofana esete kérdőjeles), de az angolok közül is kidőltek hárman.

Ha azt nézzük, hogy a hiányzók közül kire hárult volna a legfontosabb szerep, ki leginkább a saját válogatottja kulcsembere, nyilvánvaló a válasz: a szenegáliak veszítették a legtöbbet Sadio Mané sérülésével.

Az RB Leipzig két játékosa sem utazhatott Katarba, Timo Werner a német, Chris Nkunku a francia keretből hiányzik majd. (Ha a magyar csapat kijutott volna a tornára, nálunk is lenne egy lipcsei hiányzó, hiszen Gulácsi Péter is sérült.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Az elmúlt napokban történelmi csúcsra ugrott Magyarország nettó áramexportja Ukrajna felé, mert az orosz támadások miatt kiesett ukrán energiatermelést óriásira pörgetett importból kénytelenek fedezni, és közben a nyári melegben felfutott az ukrán villamosenergia igény is. Mindez júniusban azt eredményezte, hogy az Ukrajnával szomszédos országok közül messze Magyarország exportálta a legtöbb áramot keleti szomszédunkba; és ez a hőségben várhatóan még hetekig így marad. Még a felpörgetett uniós áramimport sem elég azonban ahhoz Ukrajnában, hogy meg lehessen úszni a naponta sok órás áramszüneteket, amelyet országszerte éreznek az emberek. A szorult helyzetbe került ukránokon jórészt azért tudunk segíteni, mert az összekapcsolt európai árampiac részei vagyunk, és mindez kapóra jön például a magyarországi naperőmű tulajdonosok egy kis részének is, akik a nagykereskedelmi piacon értékesítik a villamos energiát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×