eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Labdarúgó-vb 2022: az egyik testvér a ghánaiaknál, a másik a spanyoloknál játszik majd

Négy testvérpár is játszik majd a katari világbajnokságon. Az Hernandez fivérek a franciáknál, az Hazardok a belgáknál, az Ayewek a ghánaiaknál. Különleges a Williamsok helyzete, Nico a spanyolokat, Inaki a ghánaiakat erősíti.

Az Ayew fiúk – akiknek édesapja, Abedi Ayew Pelé maga is világklasszis futballista volt, megválasztották Afrika legjobbjának, igaz, világbajnokságon nem szerepelt – Ghána csapatában játszanak majd. André, becenevén Dede, aki 2009-ben csapatkapitánya volt a magyarok elődöntőbeli legyőzése után junior-világbajnoki címet nyerő U20-as válogatottnak, a Fekete Csillagokkal részt vett a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is, ez lesz a harmadik tornája. Jordan is játszott már világbajnokságon (2014).

Az Hernandez fiúk közül Lucas világbajnoki címet nyert 2018-ban a francia csapattal Moszkvában, Théónak ez lesz az első nagy tornája.

Eden Hazard és öccse, Thorgan már a 2018-as tornán is erősítette a belga válogatottat.

Különleges a Williamsok története, ghánai szülők gyermekeként Baszkföldön (Bilbaóban és Pamplonában) születtek. Inaki volt egyszer spanyol válogatott, volt baszk válogatott, de most a ghánaiaknál fog futballozni. Az öccse, Nico 2002-es, nyolc évvel fiatalabb, a spanyolokat választotta.

Nem példátlan, s éppen a ghánaiak kapcsán nem példátlan, hogy egy testvárpár két különböző válogatottban játszik a világbajnokságon. A Boateng fivérek, Jerome és Kevin Prince 2010-ben és 2014-ben is szereplők voltak, Jerome világbajnoki címet szerzett Brazíliában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×