eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kazany, 2018. június 27.A német Mario Gomez, Mats Hummels és Niklas Süle (b-j) az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportja harmadik fordulójának Koreai Köztársaság - Németország mérkőzése után a Kazany Arénában 2018. június 27-én. A Koreai Köztársaság 2-0-ra győzött, a címvédő Németország kiesett. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: Michael Probst

Sokat buknak a németek a kieséssel

A játékosok nem kapnak jutalmat a világbajnoki szereplésért és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) is sok pénztől esik el, miután a válogatott címvédőként már a csoportkör után kiesett az oroszországi világbajnokságon.

A dpa német hírügynökség összefoglalója szerint a DFB mindössze 6,7 millió euróra számíthat a vb 338 milliós pénzdíjából, s a nemzetközi szövetség emellett körülbelül 1,3 millió eurót utal át a felkészülésre. Továbbjutás esetén minden egyes forduló további bevételt hozott volna, míg a németek utódja, az új világbajnok 32,1 millió euróval gazdagodik.

A DFB ugyanakkor megspórolja a futballistáknak ígért prémiumot, amely sikeres címvédés esetén fejenként 350 ezer euró lett volna, összesen tehát körülbelül nyolcmillió, s ebben még nincs benne a szövetségi kapitány és a stábtagok jutalma. A futballisták a kiesés után nem kapnak pénzt, a megállapodás szerint először csak a negyeddöntő elérése esetén jutottak volna prémiumhoz, fejenként 75 ezerhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×