eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Moszkva, 2018. június 27.A brazil Thiago Silva (2) befejeli csapata második gólját a Szerbia – Brazília mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: Facundo Arrizabalaga

"A brazilok megbüntettek minket"

Mladen Krstajic, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy megérdemelten győzték le őket a brazilok a világbajnokságon.

"Játékosaim küzdöttek, harcoltak, de egy ilyen erős ellenféllel szemben végig figyelni kell. A második félidőben próbáltunk nagyobb kockázatot vállalni, voltak helyzeteink, de ezek kimaradtak, a brazilok pedig megbüntettek minket" - értékelt a szakvezető az E csoport utolsó fordulójában lejátszott moszkvai mérkőzés után, melyet a dél-amerikaiak 2-0-ra nyertek meg.

Krstajic pozitívnak nevezte, hogy vb-t, Eb-t együttvéve nyolc év távollét után ismét nagy tornán szerepelhettek. Szerinte a Costa Rica elleni első mérkőzésen megérdemelték az 1-0-s győzelmet, a másodikat kockázatos összecsapásnak nevezte, mivel Svájc nagyon előkelő helyen áll a világranglistán, és a 2-1-es vereségre azt mondta: "történt, ami történt".

Összességében úgy vélekedett, hogy gratuláció illeti játékosait a bátorságukért, és azért, ahogyan a nemzeti színeket képviselték a világbajnokságon.

Tite, a brazilok szövetségi kapitánya szerint a második félidő egy szakaszát leszámítva kontrollálták a szerdai esti mérkőzést. A sajtótájékoztató nagy részében azonban nem is az összecsapást elemezte, hanem arról beszélt, hogy számára a legfontosabb az egyensúly megteremtése, illetve az, hogy a játékosok egyénileg előrelépjenek és a csapat is egyre magasabb szintre kerüljön.

"Nem változtatjuk meg mindig a játékstílusunkat attól függően, hogy kivel játszunk, csak kicsi módosításokat végzünk"

- mondta.

Marcelóról, akit a tizedik percben le kellett cserélni, nem volt konkrét információja azon kívül, hogy a védőnek a háta fájt.

A kieséses szakaszt illetően úgy fogalmazott, hogy itt már mindenre oda kell figyelni.

"Hiba nélkül, végig koncentráltan kell futballozni, ez a kulcsa a sikeres szereplésnek" - hangsúlyozta.

Az E csoportban élen végző brazilok a nyolcaddöntőben az F-ben másodikként záró mexikóiakkal mérkőznek majd meg hétfőn, Szamarában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×