eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Szocsi, 2018. június 26.Az ausztrál Mark Milligan (j) és a perui Paolo Guerrero az Ausztrália – Peru mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában a szocsi Fist Stadionban 2018. június 26-án. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: Ronald Wittek

Szépen búcsúzott Peru

Peru 2-0-ra legyőzte az ausztrál csapatot az oroszországi futball-világbajnokság C csoportjában. A dél-amerikai együttes negyven év után nyert újra meccset a tornán.

Nagy tempóban kezdtek a továbbjutásért még harcban álló ausztrálok, mégis a perui együttes szerzett vezetést: Guerrero ívelt az ausztrál tizenhatos bal oldaláról a túl oldalon második hullámban érkező Carrillónak, aki 14 méterről kapásból a jobb alsó sarokba lőtt. A csapatnak ez volt az első vb-gólja 1982 óta.

A szünet után a csapatkapitány Paulo Guerrero lőtt gólt, akinek sokáig kérdéses volt a vb-részvétele, végül egy svájci bíróság átmenetileg felfüggesztette a doppingvétség miatt rá kiszabott büntetést. A futballista szervezetében a tavaly októberi, Argentína elleni világbajnoki selejtező után találtak kokainszármazékot.

Az ausztráloknál pályára lépett a 38 esztendős Tim Cahill, aki negyedik világbajnokságán kapott lehetőséget, s egyben hazája legidősebb vb-n szerepelt játékosa lett.

Mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek a folytatásban, de Peru járt közelebb a gólhoz egy kapufával. Újabb találat azonban már nem esett, így mindkét fél számára véget ért a torna, míg a perui válogatott negyven esztendő után ünnepelhetett újra győzelmet világbajnokságon: Iránt győzte le legutóbb még 1978-ban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×