eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Jekatyerinburg, 2018. június 21.A francia Kylian Mbappe a Franciaország – Peru mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában Jekatyerinburgban 2018. június 21-én. (MTI/AP/Natacha Pisarenko)
Nyitókép: Vadim Ghirda

Megkezdődtek a francia-dán béketárgyalások

Ameddig döntetlenre áll a Franciaország–Dánia mérkőzés, biztosan mindkét csapat elégedett lesz. A franciák megőrzik első helyüket és csoportelsőként lépnek tovább, a dánok pedig az eddigi négy mellé szerzendő egy ponttal feleslegessé teszik az ausztrálok erőlködését a peruiak ellen.

Didier Deschamps igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a franciák győzelemre játszanak majd délután négy órától Moszkvában. „Lesznek változások a kezdőcsapatban a korábbi mérkőzésekhez képest, de huszonhárom játékossal érkeztünk Oroszországba, akik közül mindenki alkalmas arra, hogy játéklehetőséget kapjon. Azért is van itt. Még soha nem küldtem úgy fel a csapatomat, hogy elég a döntetlen, mindig győzelemre játszunk, most is.”

A franciáknak nincs értelme számolgatni, az nyilvánvaló, hogy hat ponttal nem eshetnek ki, ellenfelet pedig majd az utánuk játszó D-csoportból kapnak, ahol finoman szólva is sokféle végeredmény elképzelhető még.

A francia válogatott esetében régi hagyomány, hogy egy nagy tornán, ha azt az első két mérkőzés eredménye megengedi, a szövetségi kapitány játéklehetőséget ad korábban kevesebb szerephez jutott játékosoknak. Vélhetően Deschamps is így tesz majd, Steve Mandanda véd majd, Thomas Lemar és Nabil Felkir is bekerül a kezdő csapatba, ugyanakkor a három sárga lapos, Paul Pogba, Blaise Matuidi és Corentin Tolisso, és Mandanda szerepeltetéséből következően Hugo Lloris pihen. Talán Antoine Griezmann is, valószínűbb Olivier Giroud játéka, aki a franciák legutóbbi három, a dánok elleni gólját szerezte.

Ǻge Hareide, a dánok norvég kapitánya a korábban megsérült Kvisten kívül csak a kiállított és eltiltott Youssuf Poulsenre nem számíthat. Neki nincs oka pihentetni a kulcsjátékosokat. Elmondta, hogy természetesen elemzőjük, Mounir Akhiat révén követni fogják, hogyan állnak az ausztrálok, az elemző pedig azonnal informálja majd a pályaedzőt, Jon-Dahl Tomassont. Azt ellenben még nem döntötték el, hogy a játékosokkal közöljék-e a másik találkozó állását.

Az ausztrálok számára csak a győzelem ad reményt, így ők nyilvánvalóan mindent megtesznek ezért. A peruiak nyugodtan játszhatnak, de ezzel nem biztos, hogy megkönnyítik a Socceroos dolgát. Bert van Marwijk szerint csapata ugyanazt a játékot fogja játszani, amelyet a két európai csapat ellen mutatott, de reménykedik, hogy jobb lesz a helyzetkihasználás. Arra aligha lehet alapozni, hogy majd a peruiak közül is valaki kézzel üt a labdába, s akkor jön Mile Jedinak, s belövi a tizenegyest.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×