eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kazany, 2018. június 15.Didier Deschamps francia szövetségi kapitány (k) a Kazany Arénában tartott edzésen 2018. június 15-én. A franciák első világbajnoki mérkőzése június 16-án lesz Ausztrália ellen. (MTI/AP/David Vincent)
Nyitókép: David Vincent

Deschamps elismerte, nem volt izgalmas a meccs

Mindkét szövetségi kapitány elégedett volt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság keddi, moszkvai mérkőzése után, mert - mint azt a sajtótájékoztatón többször hangsúlyozták - elérték céljukat.

"Az volt a fontos, hogy továbbjussunk" - szögezte le Age Hareide, a dánok norvég szakvezetője a franciákkal játszott gól nélküli döntetlent értékelve.

Megismételte, amit már a Luzsnyiki Stadionban rendezett összecsapás előtti napon előre jelzett, nevezetesen azt, hogy a nagyon jól kontrázó, technikás és gyors játékosokból álló francia válogatott ellen nem vállalhattak fel nyílt küzdelmet, elsősorban arra kellett figyelniük, hogy ne nyíljanak nagy területek a védelem mögött.

"A futball olyan, hogy néha a szokásostól eltérő taktikával kell játszani"

- tette hozzá.

Több kérdés is arra irányult, mi a véleménye a rendkívül eseménytelen mérkőzésről. Mindannyiszor úgy fogalmazott, hogy elégedett a megszerzett egy ponttal, amikor pedig arra kérték, mondja meg, hogy saját csapatának teljesítményét illetően melyik az az egy szó, ami eszébe jut, a fegyelmet említette.

"Keményen dolgoztak és fegyelmezetten futballoztak a játékosaim" - folytatta Hareide.

Arra a megjegyzésre, hogy a közönség a mérkőzés vége felé többször tiltakozott a dán csapat passzivitása miatt, azzal tért ki a válasz elől, hogy az egyik legjobban kontrázó válogatott ellen játszottak, nem lehetett labdát veszíteni, hibázni.

"Elértük a célunkat, az volt a fontos, hogy elsők legyünk a csoportban" - kezdte elemzését a franciákat irányító Didier Deschamps. "Nem volt túlságosan izgalmas a mérkőzés, különösen a végén nem, mert ahogy haladt előre az idő, a dánok megelégedtek a döntetlennel. Nekünk több lehetőségünk is volt."

A játékosként világ- és Európa-bajnok tréner arra a felvetésre, hogy a három csoportmérkőzést illetően nincs-e hiányérzete csapata mutatott játéka miatt, azt mondta, egyáltalán nem könnyű mérkőzéseket nyerni, s példaként a spanyolokat és a németeket említette.

Deschamps a keddi találkozó pozitívumának nevezte, hogy szilárd volt a védelem.

A folytatást illetően úgy fogalmazott: a kieséses szakasszal egy másik verseny kezdődik.

"Nem volt egyszerű elsőként végezni a csoportban, de ami ezután jön, az sokkal nehezebb lesz. Alázatosnak kell maradni, de közben ambiciózusnak kell lenni" - adott útmutatást a folytatásra.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×