eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Évian-les-Bains, 2016. június 29.Manuel Neuer kapus a német válogatott edzésén a svájci határ közelében fekvő Évian-les-Bains-ban 2016. június 29-én. A csapat Olaszország ellen lép pályára a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság bordeaux-i negyeddöntőjében július 2-án. (MTI/EPA/Christian Charisius)
Nyitókép: Christian Charisius

Neuer: most már minden meccs egy döntő

Manuel Neuer, a címvédő német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt mondta: a vesztes rajtot követően nincs szükségük még egy ébresztőre az oroszországi világbajnokságon.

A 32 éves kapus sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Mexikóval szemben 1-0-ra elbukott nyitómérkőzésük első félideje

"egy ébresztéssel ért fel" számukra, és nincs szükségük még egyre.

"A csapaton belüli kommunikáció soha nem volt erősebb, mint a mexikóiak elleni találkozó után, amikor minden játékos elmondta a gondolatait" - emelte ki Neuer. Hozzátette: esetükben mostantól "minden további mérkőzés döntővel ér fel".

Neuer elárulta, hogy a lefújás után a szállásukra hazafelé a buszon is beszéltek a történtekről, ami minden étkezés közben azóta is visszatérő téma.

"Bátorságra és magabiztosságra van szükségünk, ami hiányzott Mexikó ellen, nem tudom, hogy miért" - nyilatkozta Neuer, aki szerint

a német játékosoknak újra "egymásra kell találniuk", és akkor nem történhet meg velük újra az, ami az első fordulóban.

A világbajnok labdarúgó szerint a szakmai stáb majd meghozza a szükségesnek vélt változtatásokat a csoportkör következő összecsapására, a Svédország elleni szombati mérkőzésre, míg a játékosok biztosak abban, hogy képesek nyerni. Neuer közölte, hogy a német keretben nincs megosztottság a 2014-es vb-aranyérmes és a tavalyi Konföderációs Kupán győztes együttes tagjai között. A rutinos játékosok mindenben segítik a fiatalokat, akiknek fontos szerep jut a csapatban.

Az F csoportban a németek a dél-koreaiak ellen játsszák utolsó mérkőzésüket.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×