eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Két hátúszó és a női gyorsváltó továbbjutott, Gyurta elbukott

Két hátúszó és a női gyorsváltó továbbjutott, Gyurta elbukott

Bernek Péter a második, Telegdy Ádám pedig a nyolcadik idővel került az elődöntőbe 200 méter háton csütörtökön Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon, s szintén továbbjutott a női 4x200-as gyorsváltó. Gyurta Dániel a 17. helyen végzett 200 méter mellen.

Az előfutamban a 25 éves Bernek - a szám 2010-es ifjúsági olimpiai bajnoka - nagyszerűen szerepelt, a táv felénél közel egy testhossz volt az előnye. A hajrában az amerikai Ryan Murphy megelőzte, de így is kiváló, 1:56.53-as idővel ért célba, amely közel van az 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsához.

A 21 esztendős Telegdy lassan kezdett, de folyamatosan jött fel, s végül 1:57.41-es idővel negyedikként ért célba, bő két tizedre megközelítette 1:57.17-es egyéni legjobbját.

A női 4x200-as gyorsváltóra csak tíz csapat nevezett, így egyetlen futamban döntötték el, hogy melyik nyolc indulhat az esti döntőben. A Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Gyurinovics Fanni összeállítású négyes 7:55.77 perces idővel a hetedik helyen végzett, azaz ott lesz a fináléban.

A 2012-es olimpiai bajnok Gyurta Dániel a 17. lett 200 méter mellen, így nem jutott be az elődöntőbe. Gyurta nem kezdte jól a hazai világbajnokságot, hiszen 100 méter mellen az előfutamok után a 26. helyen zárt, majd a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó tagjaként elkapkodta a beugrást - 11 századdal -, ami miatt kizárták a magyar stafétát. Ezzel együtt hatalmas ovációval üdvözölte a közönség a háromszoros világbajnokot, korábbi világcsúcstartót, aki évekig verhetetlennek számított az egyik legkeményebb számban. Gyurta a harmadik előfutamban kapott helyet, a 2-es pályán indulva hosszú tempókkal úszott, a táv felénél hatodiknak fordult. Megpróbált ugyan hajrázni, de 2:11.28 perces idővel csak a hatodik lett, ez pedig mindössze a 17. helyhez volt elég. Gyurta, aki a tavalyi riói olimpián is pontosan ilyen időt úszott, s akkor is 17. lett, így magyarázta teljesítményét.

Gyurinovics Fanni a 28. helyen végzett 100 méter gyorson. A 15 esztendős magyar versenyző, a magyar csapat legfiatalabb tagja, 55.86-os idővel - amely több mint négy tizeddel rosszabb az idén úszott 55.43-as egyéni csúcsánál - csapott célba.

Sebestyén Dalma a 22. helyen zárt 200 méter mellen. A 20 éves magyar versenyző 2:29.35 perces idővel - egyéni legjobbja 2:26.47 - futamában csak a hetedik lett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×