eur:
396.42
usd:
369.84
bux:
71866.09
2024. július 2. kedd Ottó
„A Ria-ria-Hungária most is a fejemben visszhangzik - ünnepel a bronzváltó

„A Ria-ria-Hungária most is a fejemben visszhangzik" - ünnepel a bronzváltó

A 4x100 méteres férfi gyorsváltó szerezte meg Magyarország első érmét a budapesti vizes világbajnokság úszóversenyeinek első napján. A főszereplők a bronzéremmel a nyakukban értékeltek.

Kozma Dominik a váltó első embereként 48.26-ra javította a délelőtt felállított 48.61 másodperces országos csúcsot, és ezzel a második helyen állt. Az utána következő Németh Nándor a harmadik helyen adta át a stafétát Holoda Péternek, akire felzárkózott az orosz rivális, és pár tizeddel meg is előzte, de az utolsóként úszó Bohus Richárd visszahozta a váltót a harmadik helyre a közönség buzdítása közepette. Az utolsó 100-on teljesített 47.21 másodperces eredménynél csak egy jobb született az egész mezőnyben.

A számot az amerikaiak nyerték 3:10.06 perccel, a második helyen a brazil váltó zárt, de a 12 ezer néző a magyarokat is győztesként ünnepelte.

„A Ria-ria-Hungária most is a fejemben visszhangzik - ünnepel a bronzváltó

„Előzőleg arról beszéltünk, hogy egy ilyen közönség előtt talán összejöhet egy érem, vagy akkor, ha kizárnak valakit.

De ezt így megélni hihetetlen, leírhatatlan érzés”

– mondta Bohus Richárd.

Kiemelte, hogy az első cél a döntőbe kerülés volt.

„Sós Csaba nagy reményekkel rakta össze a váltót. Bár nem sok gyorsot úsztam idén, de még jól megy, a munka bennem van, és a többiek a lelküket is kiúszták. A közönség fantasztikus. A Ria-ria-Hungária rigmust még most is a fejemben hallom, itt visszhangzik. Az utolsó 15 méteren a szurkolók jártak a fejemben, a szeretteim, meg a srácok” – fejtette ki.

A 17 éves Németh Nándor is arról beszélt, hogy egyelőre nem hiszi el ezt a remek eredményt, előzetes örült volna az ötödik helynek is.

„Hatalmas erőt adott a közönség, ahogy kimentem, egyből libabőrös lettem.

Óriási élmény, hogy ennyien szurkolnak nekünk” – tette hozzá.

Kozma Dominik szerint ezúttal minden kedvezett.

„Mindenki kiadta magából a maximumot, jól sikerültek a váltások is. Már az utolsó 25-nél láttuk, hogy ebből érem lehet, Ricsinek csak haza kellett hoznia a váltót. Ő pedig megtette, amit meg kellett. Ennek az éremnek a fele legalább a közönségé, akik elindították az alappulzusunkat” – fejtette ki.

"Ricsivel nagyon sokat gyakoroltuk a váltásokat, szerencsére jól sikerült, igaz, az időmmel nem igazán vagyok elégedett" - mondta Holoda Péter, aki hozzátette, nagyon gyors a medence, ami azt jelenti, hogy nagyon a víz tetején tudnak mozogni, igaz, a harmadik negyedik embernek már elég nagy hullámok között kell kapaszkodnia.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Föld alatti szén-dioxid tárolót építhet Szlovákia az RRF-pénzvesztés elkerülése érdekében

Föld alatti szén-dioxid tárolót építhet Szlovákia az RRF-pénzvesztés elkerülése érdekében

Azért, hogy elkerülje a helyreállítási támogatások egy részének elveszítését, a szlovák kormány azt mérlegeli, hogy egy föld alatti szén-dioxid tárolót épít az ország klímavállalásainak teljesítése érdekében, és így nem kényszerülnének az ipari kibocsátók sem további technológiai átalakításokra – írja az EurActive. A terv lényege, hogy 300 milliót irányítanának át a beruházásra, de sietni kellene a megvalósítással, mert az RRF-forrásokat csak 2026 nyaráig lehet felhasználni. Közben friss fejlemény, hogy az Európai Bizottság pozitív értékelést adott ki Szlovákia negyedik RRF kifizetési kérelme kapcsán, így további 799 millió euróhoz juthat hozzá rövidesen az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×