eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
A spanyol Alvaro Morata (7), Dani Carvajal (k) és Lamine Yamal (19), miután az olasz Riccardo Calafiori öngólt vétett a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Morata sárga lapot adott a biztonsági őrnek, de az UEFA-nak lépnie kell a berohanó szurkolók miatt

Több szempontból is emlékezetes marad a németországi labdarúgó Eb kedd esti, spanyol győzelemmel véget ért müncheni elődöntője. Mindenekelőtt azért, mert a spanyolok fiatal sztárja, Lamine Yamal 16 évesen és 362 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált, de azért is is, mert a spanyolok kapitánya, Alvaro Morata szinte példa nélkül álló sérülést szenvedett.

A spanyol labdarúgó-válogatott 2-1-re győzte le a franciákat a Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ellenfele az esti Anglia–Hollandia elődöntő továbbjutója lesz. A döntőre a berlini Olimpiai Stadionban vasárnap kerül sor, amikor Lamine Yamal már 17 évesen lép pályára, Alvaro Morata pedig remélhetőleg teljesen felépülve.

Az Eb-k történetében aligha volt még olyan incidens, amely az Atletico Madrid kíváló csatárát érte, ráadásul a mérkőzés befejezése után. Német beszámolók szerint

a spanyolok csatárát nem is a franciák "bántották", hanem a sérülést egy biztonsági őr okozta.

A június 14. óta tartó németországi Eb eddigi összecsapásain nem először fordult elő, hogy kedvenc sztárjukkal szelfik készítésére törekvő szurkolók a mérkőzések közben rohantak be a pályára. Ebből a szempontból a portugál Cristiano Ronaldo volt a sztár, akit még gyermekkorban lévő rajongók sem kíméltek. A biztonsági személyzet legtöbbször közbelépett, elvezetve a rendbontó ünneplőket.

A Moratát ért incidens azonban ebből a szempontból "új fejezetet" jelentett. Történt ugyanis, hogy a győzelem után a spanyolok kispadon ülő játékosai is berohantak a pályára, köztük a korábban lecserélt Morata is. Az ünneplésben egy szurkoló is részt akart venni, aki az ujjongó játékosok felé futott. A biztonsági személyzet próbált közbelépni, az egyik biztonsági őr azonban a csapatkapitányt olyan "szerencsétlenül" közelítette meg, hogy ütközésük nyomán Morata a lábán sérülést szenvedett.

A mérkőzés után többen aggódtak amiatt, hogy a spanyolok kapitánya nem vehet részt a vasárnapi döntőben, de a ZDF tudósítása szerint nem sokkal később már maga Morata igyekezett csillapítani a kedélyeket.

"A biztonsági őrnek sárga lap jár"

– viccelte el a történteket, hozzátéve, hogy sérülése nem súlyos, és ott lesz a vasárnapi döntőben.

A mérkőzés során egyébként nem ez volt az egyetlen ilyen szurkolói rendbontás. Egy "leleményes" francia rajongó játék közben futott a pályára, hogy szelfit készítsen kedvencével el, Kilian Mbappéval. A biztonságiak anélkül vezették ki őt, hogy Mbappénak sérülést okoztak volna…

Német portálok utaltak arra, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség nem publikál ilyen jellegű fotókat, hogy ne ösztönözze az ilyen jellegű incidenseket, de az UEFA-nak a németországi Eb után szakértők szerint lépnie kell a hasonló atrocitások jövőbeni megakadályozása érdekében.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×