eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Merih Demiral, az Atalanta (b) és Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjának harmadik fordulójában játszott Manchester United - Atalanta BC mérkőzésen Manchesterben 2021. október 20-án.
Nyitókép: Merih Demiral (b) és Cristiano Ronaldo a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjának harmadik fordulójában játszott Manchester United - Atalanta BC mérkőzésen 2021. október 20-án. MTI/AP/Dave Thompson

Eltilthatják a török meccs hősét

Sajtóhírek szerint Merih Demiralt két meccsre eltiltották, mert poiltikai tartalmú gesztust tett gólöröme közben.

A Bild című német napilap szerint két mérkőzésre eltiltották Merih Demiralt, az Európa-bajnoki negyeddöntős török labdarúgó-válogatott középhátvédjét.

Demiral szerezte csapata mindkét gólját kedden az Ausztria ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntőben, de második találatának ünneplése során után politikai jelentésű kézmozdulatot tett, amivel nagy felháborodást váltott ki.

Amennyiben valóban eltiltják a védőt, nem léphet pályára szombaton Berlinben a Hollandia elleni negyeddöntőn, valamint a törökök továbbjutása esetén az elődöntőben sem, ám a török szövetségtől származó sajtóértesülések szerint még nem született végleges döntés az ügyben. Az európai szövetség (UEFA) egyelőre nem kommentálta az információkat.

Törökországban már az eltiltás - meg nem erősített - híre is komoly felháborodást keltett: a külügyminisztérium elítélte és elfogadhatatlannak minősítette az UEFA vizsgálatát, sőt, bekérette a német nagykövetet.

A Bild értesülései szerint az angol Jude Bellinghamet nem tiltják el, de legalább 20 ezer euróra megbüntetik, mert góljának ünneplése közben obszcén gesztust tett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×