eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
A cseh Tomas Holes (b) és a török Kenan Yildiz a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Csehország-Törökország mérkőzésén a hamburgi Volkspark Stadionban 2024. június 26-án.
Nyitókép: Filip Singer

Emberelőnyben harcolták ki a továbbjutást a törökök

A török válogatott 2-1-re legyőzte a 20. perctől emberhátrányban játszó cseh csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Hamburgban, ezzel pedig előbbi a nyolcaddöntőbe jutott, a rivális pedig kiesett.

Letámadással indítottak a csehek, Lukás Provod pedig 18 méterről bombázott kapura, így a török hálóőrnek már a 2. percben óriásit kellett védenie. A folytatásban is a csehek irányították a játékot, azonban a 20. percben Barák kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. Ettől kezdve inkább a törökök birtokolták a labdát, az ellenfél a védekezésre összpontosított. Ennek ellenére a szünet előtti hajrához közeledve David Jurásek vezethette rá a török kapusra a labdát, Günok viszont jó ütemben lépett ki és ismét hárított.

A fordulást követően Jindrich Stanek védett nagyot, ám a következő támadásnál vállsérülést szenvedett, és emiatt le kellett cserélni. A folytatásban új erőre kaptak az emberhátrányban játszó csehek és sikerült egyenlíteniük.

A mérkőzés vége felé egyre paprikásabb lett a hangulat, Kovács István játékvezető több sárga lapot is kiosztott a pályán lévőknek és a kispadon ülőknek is.

A hajrában mindkét csapat próbált támadni, majd a 94. percben Tosun állította be a végeredmény. Az utolsó pillanatokban elszabadultak az indulatok, újabb sárga és piros lap került elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Sosem műveltek még ilyet a profi magyar befektetők: mi lesz ennek a vége?

Sosem műveltek még ilyet a profi magyar befektetők: mi lesz ennek a vége?

Bár radikalizálódik a politika és erősek a geopolitikai kockázatok, a befektetőket mintha ez nem érdekelné: kifejezetten erős hónapot tudhat maga mögött a piac, igaz, Európában az EP-választások hoztak izgalmakat a tőzsdéken. A befektetési alapokat kezelő hazai portfóliómenedzserek úgy tűnik, egyelőre nem fékeznek: két éve nem látott szintre emelkedett a részvénybefektetések súlya, miközben a pénzpiaci eszközök még sosem voltak ilyen alacsony szinten.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 16:03
×
×
×
×