eur:
394.98
usd:
369.34
bux:
71868.1
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Csoboth Kevin ünnepli gólját a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnali fél kettő is elmúlt már, amikor a magyar válogatott autóbusza kigördült a stuttgarti stadion parkolójából, s elindult a csapat Weiler-Simmerberg felé, a szállásra. A szurkolók egy része még akkor is éltette a játékosokat.

„Gyertek ide, gyertek ide!” – kiabálták az éppen annyira türelmes, mint lelkes hívek, akik közül néhányan azt mondták, életük legnagyobb élményét jelentette a vasárnap esti győzelem.

A játékosok szinte egytől egyig kifejezésre juttatták, hogy mennyire aggódnak Varga Barnabásért, remélik, mihamarabb köztük lehet. Sajnos, a hírek szerint kizárható, hogy a Ferencváros középcsatára az Eb ideje alatt játékképes legyen, még az sem igazán egyértelmű, hogy a BL-selejtezők melyik szakaszában kapcsolódhat be klubja mérkőzéseibe. Játékának fontos eleme a fejelés, a légipárbajok sorának a megnyerése, teljes felépülésre van ehhez szüksége. (Tegyük nyilvánvalóvá: fontos a futball, de a legfontosabb, hogy Varga Barnabás tökéletesen visszanyerje az egészségét.)

A játékosok közül többen is úgy látták, az első félidőben a skótok jobb teljesítményt nyújtottak, nagy labdabirtoklási fölényben játszottak, ám a magyar csapat a második félidőre rendezte a sorait, akkor nyújtott jobb teljesítményt. Akkor jöttek a helyzetek, Gulácsi Péter külön is kiemelte, hogy az utolsó negyedóra játékával különösen megérdemelte a válogatott a győzelmet.

Csoboth Kevin története önmagában is érdekes: a tavasz elején elveszítette a helyét az Újpest kezdőcsapatában. Február 17. és április 21. között egyetlen mérkőzésen sem játszott 45 percnél többet az OTP Bank Ligában. Marco Rossi soha nem mondta ki, de elképzelhető: ha nincs az UEFA „helyreigazító” döntése, ha nem emelik fel a keretek létszámát 23-ról 26-ra, talán el sem jöhet az Eb-re. Ám ott volt és élt a lehetőséggel.

Két helyzete akadt, az elsőnél a kapufára lőtte a labdát, a másodikat nagyon magabiztosan értékesítette. Pályafutása során először szerzett gólt a válogatottban. Méghozzá (futball)történelmit, mert az Eb-ken korábban az úgynevezett rendes játékidőben még sohasem esett a 100. percben gól.

Reggelre a játékosok a közösségi médiában is közzétették gondolataikat. Többen ismét csak Varga Barnabásnak kívántak jobbulást, mások a közösség erejét hangsúlyozták. Nagy Zsolt felidézte Szalai Ádám egy korábbi öltözői beszédét, amely látnokinak hat a mostani helyzetben, különösen az a rész, amely a keret egységéről, a „cserejátékosok” fontosságáról szól, kiemelve, jön valaki a padról és eldönti a mérkőzést.

A magyar válogatott a győzelemmel életben tartotta a továbbjutási reményeit. Három olyan csoport is van, amelyben, ha a papírforma szerint alakulnak az eredmények, a harmadik helyezett hátrább végez a magyarral összevetésben.

Ilyen rögtön a B csoport, amelynek hétfő este játsszák a két mérkőzését. Nekünk itt az a jó, ha a spanyol és az olasz válogatott pontot szerez az albán, illetve a horvát csapat ellen. Ha két utóbbi közül bármelyik nyer, megelőzi a magyarokat.

A következő a C csoport, ahol az angolok és a dánok segíthetnek a magyar csapatnak, a szlovénok és a szerbek a riválisaink. Ha a háromoroszlánosok megverik a szlovénokat, a dánok pedig nem kapnak ki a szerbektől, kedd este biztossá válik – már amennyiben a hétfői eredmények is jól alakulnak –, hogy a magyar csapat tagja lesz a nyolcaddöntő mezőnyének.

Abban az esetben, ha a magyar válogatott továbbjut, a B és a C csoport harmadikja pedig nem, július elsején, Frankfurtban, Portugália vár Marco Rossi csapatára.

Címlapról ajánljuk
Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

A palesztin–izraeli konfliktus aktualitásairól, a Hezbollah és Libanon szerepéről, az amerikai elnökjelöltek Izraelhez fűződő kapcsolatáról és Ciprus kapcsán az Európai Unió lehetséges szerepéről is beszélt Szalai Máté Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Zajlik a forradalom a munkahelyeken, egyre nagyobb szerepet kapnak a nők Magyarországon

Zajlik a forradalom a munkahelyeken, egyre nagyobb szerepet kapnak a nők Magyarországon

A nők nem jobb vezetők, mint a férfiak, ahogy a férfiak sem jobbak, mint a nők, együtt tudnak jót elérni, mert más világlátásuk van – hangzott el az Egyenlítő Alapítvány mai eseményén, ahol a "Sokszínűség és Befogadás: Gyakorlati útmutató és Esettanulmányok" kutatást mutatták be. Az eseményen elhangzott, hogy egyre több az olyan cég Magyarországon, ahol a rugalmas munkavégzés, a családbarát juttatások és a nők vezetői pozíciókba segítése alapjaiban épül be a szervezeti felfogásba és működésbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×