eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
A skót Andrew Robertson (k), miután csapata 5-1-re kikapott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság Németország és Skócia között az A csoportban játszott nyitómérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. június 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Hogyan juthat mégis tovább a magyar válogatott az Eb-n?

Ha nincs meg a győzelem Skócia ellen, nincs mit számolgatni.

Két meccs, két vereség, 1-5-ös gólkülönbség. A magyar válogatott gyengén kezdte az Európa-bajnokságot, de mivel a hat csoportharmadik közül a négy legjobb továbbjut, még nem esett ki.

A továbbjutáshoz elsőként vasárnap este meg kell verni Skóciát. Ha ez nincs meg, akkor nincs miről beszélni, de ha 3 ponttal zárunk, akkor a skótokat előzzük, és máris van remény - írja a HVG.

Ebben az esetben ugyanis annyi kell, hogy legyen két olyan csoportharmadik, amelyik nálunk gyengébben teljesít. Az egyikre adott a B csoport: itt most két meccs után Horvátország és Albánia is 1-1 ponttal áll, Horvátország az olaszokkal, Albánia a spanyolokkal játszik a záró fordulóban, úgyhogy teljesen reális, hogy a végén 2 pontnál többje egyiknek se legyen. És így már csak egy csoportharmadikot kellene még találni, akiket meg lehet előzni.

Egy ilyen esetben a D és az F csoportot érdemes a leginkább figyelni: előbbiben Lengyelország és Ausztria áll most 0-0 ponttal, utóbbiban Csehország és Grúzia, úgy, hogy a mostani fordulóban egymással játszanak. (Ott van még az E csoport is Belgiummal és Ukrajnával 0-0 ponttal, ők majd az utolsó körben játszanak egymással, de azért a belga 1 pontos csoportkör inkább tűnik irreálisnak. A C-ben pedig a dánoknak és a szlovénoknak 1-1 pontjuk van, a szerbeknek 0 – itt is lehet még számunkra jó eredmény.) Ha ezek a csapatok egymással döntetlent játszanak, a másik meccsükön pedig nem nyernek, akkor 1 vagy 2 pontjuk lesz, tehát innen előzhetünk – természetesen mindegyiknél ez nem fog megtörténni, de ha csak egynél igen, akkor már jók lehetünk.

És persze 3 ponttal sem lennénk teljesen esélytelenek, de akkor már azt kellene figyelni, hogy a többi 3 pontoshoz képest milyen a gólkülönbségünk.

Most 1-5-ről indulunk, szóval ez már a nem egyszerű helyzet, egy nagy győzelemre volna szükség ebben az esetben - írja a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 14:12
×
×
×
×