eur:
395.55
usd:
369.36
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál
Harry Kane angol csapatkapitány (j) és csapattársa, Bukayo Saka a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzés végén a londoni Wembley stadionban 2021. július 11-én. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja.
Nyitókép: MTI/EPA Pool/Laurence Griffiths

Anglia nyert, de a szerbek nagyon bosszúsak lehetnek

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-0-ra legyőzte a szerb együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

Nagy fölényben játszottak az első félidő első felében az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok, a szerbeknek csaknem hat percig nem volt pontos passzuk. Sokat támadott a szigetországi gárda, főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes akciókat, Saka többször játszotta tisztára magát, vagy futott le jó kiugratással az alapvonalig és adott be középre. Egy ilyenből született meg az angol vezetés viszonylag hamar.

A szerbek mintegy fél óra elteltével tudták rövidebb időszakokra megtartani a labdát - mert az angolok az előnyük birtokában kissé passzívvá váltak -, komoly veszélyt azonban nem jelentettek ellenfelük kapujára.

A második félidőt viszont sokkal aktívabban kezdte a szerb csapat, amely letámadással próbálkozott, ennek eredményeként ki tudott alakítani helyzetet. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, az angolok nem igazán pörögtek fel, a szerbek pedig - bár határozottabban futballoztak, mint az első félidőben - nem voltak célratörőek a kapu előtt, így nem is jöhetett össze az egyenlítés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×