eur:
394.88
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyon, 2017. február 9.Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke sajtóértekezletet tart a szervezet végrehajtó bizottságának ülése után Nyonban 2017. február 9-én. (MTI/EPA/Martial Trezzini)
Nyitókép: MARTIAL TREZZINI

UEFA-elnök: felelőtlenség a futballt vádolni a vírus terjesztésével

Egy jelentés szerint több mint 2500 megbetegedés kapcsolódik az Eb-hez, ám a sportvezető kételkedik ebben.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint a vasárnap este véget érő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság nem járult hozzá a koronavírus-járvány terjedéséhez.

Az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint eddig több mint 2500 megbetegedés kapcsolódik a június 11-én kezdődött kontinenstornához, amelyet 11 ország egy-egy városában rendeztek. Az Anglia-Olaszország döntőre vasárnap 21 órától kerül sor.

Az egészségügyi hatóság szerint Skócia a leginkább érintett, ott ugyanis 1991 eset kapcsolódik az Európa-bajnoksághoz, a második helyen Finnország áll (481), majd Dánia (35) és Németország (18) következik. A listán szerepel még Franciaország, Svédország, Horvátország és Hollandia.

A jelentés szerint Magyarországon nem regisztráltak olyan megbetegedéseket, amelyek összefüggésbe hozhatók a kontinenstornával.

Az ECDC megállapítása szerint azokban az országokban, ahol tömegrendezvények zajlanak, de az óvintézkedések nem megfelelőek, várhatóan megnő a koronavírus-járvány terjedésének kockázata.

Aleksander Ceferin leszögezte, hogy a résztvevő csapatok nagyon profi módon viselkedtek, és a stadionokban is szigorú szabályok vannak érvényben.

"Amikor minden bizonyíték nélkül azt hallom, hogy az emberek megfertőződtek a mérkőzéseken, kissé csalódott vagyok" - nyilatkozta.

A szlovén sportvezető hozzátette, egyesek szerint kétezer skót szurkoló fertőzött volt, holott a glasgow-i stadionba csak negatív teszttel lehetett belépni.

"Véleményem szerint felelőtlenség a futballt vádolni a vírus terjesztésével"

- szögezte le Ceferin.

A Puskás Stadionban a magyar-portugál (0-3), a magyar-francia (1-1) és a portugál-francia (2-2) csoportmérkőzésre, valamint a cseh-holland (2-0) nyolcaddöntőre került sor. A rendező városok közül csak Budapest vállalta, hogy minden meccsen telt ház lehet.

Az ECDC vizsgálata az Európa-bajnokság rajtja előtt egy héttel kezdődött, és egy héttel a vasárnapi döntő után zárul.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×