eur:
394.88
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
London, 2017. március 7.Antonio Conte, az angol Chelsea labdarúgócsapat olasz vezetőedzője az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott West Ham United elleni mérkőzésen a London Stadionban 2017. március 6-án. A Chelsea 2-1-re győzött. (MTI/EPA/Hannah McKay)
Nyitókép: MTI/EPA/Hannah McKay

Antonio Conte elárulta, hogy nyerhetnek az olaszok a döntőben

Vérszagról és a pusztító Harry Kane-ről is beszélt az edző, aki dolgozott az olasz és az angol bajnokságban is.

A tavasszal az Internazionaléval bajnoki címet nyerő – 2016 és 2018 között a Chelsea menedzsereként a Premier League-ben dolgozó – Antonio Conte elemezte azokat az erősségeket és gyengeségeket, amelyek szerinte eldönthetik a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjét. A La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva úgy vélte, hogy Olaszország a játékosai tapasztalatában és a magas presszingben bízhat, miközben Anglia számára túl nagy a nyomás.

„Mi tudjuk, mit jelent döntőben játszani és hogyan lehet megnyerni őket"

– mondta.

„Olaszország teljes mértékben megérdemli a döntőbe kerülést, mert jobb csapatnak bizonyult, mint bármelyik ellenfele, és képes különböző helyzetek kezelésére, labdával és labda nélkül egyaránt” – fogalmazott.

Az olasz válogatottról szólva megállapította: „Mindig megpróbálta fenntartani saját elképzeléseit, identitását és stílusát, de képes voltak alkalmazkodni ellenfelei fizikai, technikai és taktikai ismérveihez is, megtalálva a legjobb módot a maximális eredmény elérésére.”

A Football-Italia megjegyzi, hogy Conte az egész szezont azzal töltötte, hogy az Intert kritizálóival azon vitatkozott, hogy csapata túlságosan is csak az ellentámadásokra épített. Így nem látott gondot abban, hogy a spanyolok az elődöntőben domináltak labdabirtoklásban.

„Ahogyan én látom, a mezőnyfölény a gólszerzési lehetőségek és veszélyes helyzetek kialakítását jelenti. Ebben az értelemben Olaszország ellen a spanyol fölény távolról sem volt egyértelmű. Ha a labdabirtoklás nem jár az előrejátékkal, a szárnyak megbontásával, akkor meddő lesz.”

Hozzátette: „Az xG fontosabb, mint a labdabirtoklási statisztika, mert bárki addig tarthatja a labdát, ameddig csak akarja, de ha nem hoz létre gólhelyzetet, ha nem lő kapura és nem szerez gólt, akkor nem fog nyerni."

Szerinte a Squadra Azzurra csupán azt mutatta Spanyolország ellen, hogy több fegyver van az arzenáljában, mint ellenfelének, aki túlságosan egysíkúan játszott ahhoz, hogy valódi eredményt érjen el.

Így folytatta: „Megvan az a fal, amelyet Gianluigi Donnarumma, Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini alkotott. Donnarummát a világ három legjobb kapusa közé sorolom. S mit mondhatnánk Bonucciról és Chielliniről? Ezer csata után is vérszagot éreznek. Nyerő mentalitás, karakter, erő. A nehéz pillanatok kezelésében abszolút a legjobb játékosok a posztjukon.”

Conte elemezte Gareth Southgate alakulatát is, amely mindössze egy gólt kapott eddig a tornán.

„Ellentétben a spanyol válogatottal, amely hajlamos volt visszafelé passzolni, az angolok mindig megpróbálnak megcsípni egy-egy helyzete. Sokan dicsérik Harry Kane-t azért, mert képes volt megszerezni a labdát, például a dánok elleni egyenlítő gól előtt. Természetesen ebben is jó, de

igazán a tizenhatoson belül eredményes és edzőként mindig ott tartanám, mert ott pusztító.

"Két fizikailag nagyon erős középpályásuk van, Rice és Phillips, akik egyensúlyt hoznak, de nagyon keveset passzolnak előre.

Megjelölte, hol látja gyengébbnek az angolokat: „Anglia számára gondot jelent, ha a védelmét letámadják, az ilyet nem tudják olyan jól kezelni, mint a spanyolok.

Hozzátette: „Minden bizonnyal előnyt jelent számukra, hogy hazai pályán játszhatnak, de az a tény, hogy ez Anglia első nagy döntője 1966 óta, gúzsba kötheti a lábakat. Akár szél lehet a vitorlájukba, vagy egy hatalmas horgony nehezítheti őket. Nekünk kevesebb szurkolónk lesz a stadionban, de több tapasztalattal rendelkezünk, mint ők a pályán. Tudjuk, mit jelent a döntőben játszani. Azt is tudjuk, hogyan nyerjük meg őket.”

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×