eur:
394.9
usd:
367.57
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A belga Romelu Lukaku (j) és a portugál Cristiano Ronaldo, miután Belgium 1-0-ra győzött a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Belgium-Portugália mérkőzésén Sevillában 2021. június 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Lluis Gene

Kemény Dénes: szándék kérdése Ronaldónál, hogy ott lesz-e 2024-ben

Ha akar, még a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon is ott lesz Cristiano Ronaldo – mondta az InfoRádió futball-Eb-szakértője, Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya.

Kemény Dénes szerint a nagyobb tét miatt egészen más pszichés megközelítése van a csoportmérkőzéseknek, ahol össze kell gyűjtögetni az elegendő pontokat, mint az egyenes kieséses szakasznak. Mint mondta, a legjobb összecsapásokra az első csoportkörökben került sor, amikor még győzelmi kényszerből kellett a csapatoknak kiharcolniuk az előnyt, majd ezt követően már megelégedtek a biztonságos védekezéssel is.

A kieséses szakaszban egy első félidei gól javíthat a mérkőzés izgalmasságán, ám ameddig ez nem következik be, inkább vigyáznak a csapatok – tette hozzá.

„Sajnos ez egy ilyen műfaj, ehhez hozzá kell szokni, akár egészen a döntőig,

hiszen most már minden meccsen egy győztes lesz.”

Az InfoRádió futball-Eb-szakértője a vasárnapi belga–portugál szuperrangadót illetően azt mondta: bár Thorgan Hazard gólját követően javult valamennyit a meccs érdekessége, de – ahogyan várta is – összességében a két csapat – keretenként négy–öt világsztárral – a biztonságos focit választotta, tudva, hogy az önfeledt játék sokba kerülhet – utalt Kemény Dénes a hollandok vereségére a csehek ellen. Vagyis szerinte

nem volt olyan jó meccs, mint ahogyan az a meccs előtt – „a játékosok listájában gyönyörködve” – ígérkezett.

A búcsúzó portugálok támadójára, Cristiano Ronaldóra kitérve Kemény Dénes megjegyezte: ahogyan ő megismerte – személyesen is a manchesteri időkben az edzéseken –, egy borzasztóan tudatos labdarúgóról van szó, így nála csak szándék kérdése, hogy ott lesz-e 2024-ben, 39 évesen a következő Európa-bajnokságon.

„Ha úgy dönt, hogy a következő Eb-n is játszani akar, akkor fog.”

Egyfelől, mert nincs az a szövetségi kapitány, aki kihagyná, másrészt mert képes lehet a fizikai paramétereit megőrizni, miután nagyon céltudatos és alázatos – fogalmazott a férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya, arra számítva, hogy Ronaldo pályán lesz három éven múlva is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×