eur:
394.88
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A dán Kasper Dolberg, miután berúgta csapata második gólját a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Wales-Dánia mérkőzésén Amszterdamban 2021. június 26-án.
Nyitókép: A dán Kasper Dolberg, miután berúgta csapata második gólját a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Wales-Dánia mérkőzésén Amszterdamban 2021. június 26-án. MTI/EPA pool/Olaf Kraak

A dán futball és Schmeichelék nagy napja

Eddig is nagy nap volt június 26. a dán labdarúgás történetében. Mostantól még nagyobb!

1992-ben ezen a napon nyerte meg a válogatott – bizonyos Peter Schmeichellel a kapuban – Göteborgban az Európa-bajnoki címet. Huszonkilenc évvel később, 2021-ben, ugyanezen a napon a csapat emlékezetes győzelmet aratott a walesiek ellen az Eb nyolcaddöntőjében. Bizonyos Kasper Schmeichellel a kapuban.

A walesiek elleni mai 4-0 volt az első győzelem, amelyet a dán válogatott az Európa-bajnokságok egyenes kieséses szakaszában arattak, 1992 óta! Egyszersmind Kasper Hjulmand az utolsó, az oroszok elleni csoportmérkőzését 4-1-re megnyerő gárda az Eb-történelem első csapata lett, amely két egymást követő mérkőzésén egyaránt négy gólt tudott szerezni.

Az amszterdami nyolcaddöntő első két gólját a megsérült Yussuf Poulsen helyére a kezdő tizenegybe kerülő Kasper Dolberg lőtte, aki 2019 előtt, mielőtt az OGC Nice-hez Franciaországba szerződött, az Ajax futballistája volt. A holland élvonalban szerzett góljai 70 százalékát hajdanán a Johan Cruijff Arenában, a mostani mérkőzés helyszínén lőtte. Kilenc év után ő lett az első dán futballista, aki nagy tornán egy mérkőzésen két gólt is elért, 2012-ben Nicklas Bendtner rúgott kettőt, a portugáloknak.

A harmadik gólt az Atalanta hátvédje, Joakim Maehle lőtte, akinek ez volt már a második találata a tornán, az oroszok kapujába is betalált. A negyedik a Barcelona csatárának, Martin Braithwaite-nek a nevéhez fűződött.

A walesiek nagyon gyengén játszottak, válogatottjuk még soha nem szenvedett ilyen súlyos vereséget nagy tornán – igaz, nem is játszott sokan, ez a harmadik az 1958-as vb és a 2016-os Eb után.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×