eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mehmet Mus török kereskedelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. június 18-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szijjártó Péter is megszólalt az esetleges budapesti Eb-döntő ügyében

A külgazdasági és külügyminiszter szerint sem a politikában, sem a futballban nincs értelme a „ha”-val kezdődő mondatoknak, de…

„Pletykákat hallottunk eddig, sem hivatalos, sem félhivatalos megkeresésről nekünk nincs tudomásunk. És a »ha«-val kezdődő mondatoknak sem a politikában, sem a futballban nincs értelme. Mert mi lett volna ha a 86. percben nem pattan meg az a lövés – utalt a magyar–portugál mérkőzés első góljára a politikus –, de megpattant és kikaptunk” (Kicsivel korábban, a 84. percben volt különben az ominózus gól – a szerk.)mondta az ATV kérdésére Szijjártó Péter.

Mindezt félretéve a külügyminiszter azt válaszolta,

ha jön egy kérdés, hogy Magyarország és Budapest meg tudná-e rendezni az Eb-döntőt, „akkor Magyarország és Budapest készen áll”

– reagált Szijjártó Péter az ATV kérdésére a görög kereskedelmi miniszterrel tartott sajtótájékoztatója után.

Ismeretes, a The Times minap azt szellőztette meg, hogy az UEFA túl szigorúnak tartja a brit beutazási szabályokat, ezért fontolgatja, hogy Londonból Budapestre helyezik át a jelenleg zajló labdarúgó-Eb fináléját.

Szijjártó Péter a tévécsatorna kérdésére hangsúlyozta: egyetlen szervezet döntheti el ezt a kérdést, az UEFA. „Ha elméletileg föltesszük a kérdést, és játszunk egy olyan játékot, hogy mi lenne ha, akkor nyilvánvaló, hogy Budapest és Magyarország készen állna egy Eb-döntő megrendezésére. Hiszen mi vagyunk az egyetlen helyszín, amely biztosítani tudjuk a telt házat és igazi futballélményt, köszönhetően a sikeres oltási stratégiánknak.”

Hozzátette: „mi most már hál’ Istennek vagyunk abban a helyzetben infrastruktúra szempontjából, egészségügyileg, gazdaságilag és szervezésileg, hogy gyakorlatilag bármilyen sporteseményt bármilyen rövid idő alatt meg tudunk rendezni. […] De mivel egyelőre ilyen felkérés nem történt, ez csak játék a gondolatokkal.

„De készen állnánk”

– nyomatékosította a külgazdasági és külügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×