eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nagy Zsolt (j) és a walesi Aaron Ramsey a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ennyi kapura lövés még egy idei Eb-meccsen sem volt

Gareth Bale talán a tengerbe rúgta a labdát Bakuban a saját maga által kiharcolt tizenegyesből, így immár tizenhárom mérkőzés, másfél év óta nem szerzett gólt a walesi válogatottban. Ám látványos gólpasszaival így is oroszlánrészt vállalt csapata a törökök elleni, 2-0-s győzelméből az A csoportban.

Mindkét félidőben egy gól esett, mindkettő a hajrában. Az elsőt Aaron Ramsey lőtte, aki az első csoportfordulóban előkészítette Kieffer Moore találatát. A Juventus középpályása a 17. gólját érte el a válogatottban, mindössze hatan szereztek nála több gólt a válogatottjuk történetében. Köztük Gareth Bale, aki maga nem tudott értékesíteni egy tizenegyest (huszonegy év után fordult elő ismét, hogy valaki Eb-mérkőzésen a kaput sem találta el büntetőből), viszont parádés gólpasszokat adott. Érdekes apróságot vetett Ashley Williams, a válogatott korábbi csapatkapitánya a BBC-n: szerinte Bale bizonytalan volt a tizenegyes előtt. Talán nyomasztja a hosszú gólcsendje.

A második gólt szerző jobbhátvéd, Connor Roberts pályafutása legnagyobb pillanatának nevezte a gólját.

A törökök állandóan próbálkoztak, 18 kapura lövésük több mint a walesieké (16). Az összeg (34) ellenben rekord a mostani tornán. A walesiek roppant büszkék: a 2016-os torna kezdete óta egyedül a franciák nyertek több Eb-meccset náluk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×