eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Kevin De Bruyne of Manchester City looks dejected after being forced off with a head injury after a collision with Antonio Rudiger of Chelsea. during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

A horrorsérülés után újrakezdi De Bruyne

Hétfőn edzésbe állhat a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő belga válogatott sztárja, Kevin De Bruyne.

Roberto Martínez szövetségi kapitány a vasárnapi sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a tréningeken derül majd ki, számíthat-e a Manchester City világklasszis játékosára a nemzeti együttes második csoportmérkőzésén, amelyet csütörtökön a társházigazda Dániával vív majd Koppenhágában.

A 29 éves De Bruyne a Bajnokok Ligája május 29-i, portói döntőjében szenvedett orr- és szemüregcsonttörést, amikor az 57. percben ütközött Antonio Rüdigerrel, a Chelsea védőjével. A vb-bronzérmes futballistát le kellett cserélni, ápolás után támolyogva, segítséggel ment le a pályáról. Csapata 1-0-s vereséget szenvedett a fináléban.

A világelső belgák De Bruyne nélkül is sima, 3-0-s győzelemmel rajtoltak a kontinensviadalon a szintén társházigazda oroszok vendégeként, a harmadik fordulóban pedig Finnországgal mérkőznek a B csoportban.

A spanyol szakvezető arról is beszámolt, hogy a januári Achilles-ínszakadása óta harcképtelen Axel Witsel is bevethető lehet Dánia ellen, míg az oroszok ellen kisebb sérülést szenvedő Jan Vertonghen legkésőbb a harmadik körben újra a pályán lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×