eur:
400.23
usd:
369.69
bux:
74127.83
2024. október 17. csütörtök Hedvig
Lőw Zsolt, a Bayern München labdarúgócsapatának másodedzője interjút ad a közmédia munkatársainak a csapat müncheni edzőközpontjában 2024. január 11-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Lőw Zsolt nem megy Angliába, de továbbra is kapja a millióit a Bayern Münchentől

A magyar futballedző munka nélkül marad, de most kiderült, fizetést még nyárig biztosan kap.

Hosszú idő után szétváltak Thomas Tuchel és Lőw Zsolt útjai, a német edző lett az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a korábbi években állandó magyar segítője azonban nem követi őt az új állomáshelyre. Németországban arról írnak, hogy a munka nélküli Lőw Zsolt továbbra is fizetést kap, amelyet a páros előző munkahelye, a Bayern München áll – írja a Magyar Nemzet.

A magyar szakember Tuchel legfontosabb embere volt a szakmai stábban a Paris Saint-Germainnél, a Chelsea-nél, amellyel Bajnokok Ligáját is nyertek együtt, és a legutóbbi idény végéig a Bayern München kispadján is. A közös munka azonban nem folytatódik, Tuchel elvállalta az angol válogatott vezetését, de egy másik segítőjét, Anthony Barry-t viszi magával új munkahelyére.

A Sky Sports Tuchel döntésével sokat spórolhat a Bayern München, amelynek egyébként 2025 nyaráig folyósítania kellene a nyáron menesztett edző fizetését, de azzal, hogy Tuchel 2025 januárjától angol szövetségi kapitány lesz, onnantól már nem kell tovább folyósítani a bajor bérét. Tuchel állítólag évi kilencmillió eurót kapott a Bayerntől, a Sky Sports szerint a Bayern ennek a 30 százalékát, hárommillió körüli összeget megspórolhat az új helyzetben.

Ugyanakkor Tuchel másik két müncheni segítője, Lőw Zsolt és Arno Michels nem kapott szerződést az angol válogatottól, így ők nyárig rajta maradnak Bayern fizetési listáján, addig ugyanúgy kapják a pénzüket a német rekordbajnoktól.

A Sky Sports szerint Tuchel három segítője összesen évi 1,5 millió eurót kaphatott. Ebből mintegy félmillió lehetett Barry része, a maradék Lőw és Michels között oszlott el, de gyaníthatóan legalább félmillió euró (mintegy 200 millió forint) jutott a magyar edzőnek is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 17. 20:41
×
×
×
×