eur:
400.99
usd:
363.59
bux:
72691.85
2024. október 3. csütörtök Helga

A Liverpool bejutna egyenes ágon a BL-nyolcaddöntőbe, de egyik spanyol klub se menne vele – helyzetkép

Az új lebonyolítású Bajnokok Ligájában kedden és szerdán lejátszották a főtábla második fordulóját – az alapszakasz negyedén túlkerült ezzel a mezőny. A spanyoloknak eddig nagyon nem megy, egyetlen csapatuk sincsen a biztosan nyolcaddöntőt jelentő 1-8. hely valamelyikén.

A matematikusok számítása szerint 17 pont körül alakulhat a határ, annyival még be lehet majd kerülni az első nyolcba. (A nyolc fordulóban 24 pontot lehet maximum szerezni.) Természetesen a mostani állást nagyban befolyásolja, hogy – bár minden csapat két-két ellenfelet kapott mind a négy kalapból – eddig kivel játszott.

Ám így is meglepő, hogy egy hazai és egy idegenbeli mérkőzés után csupán hét áll két győzelemmel, azaz hat ponttal. Ezek között van, amelyiknek a szereplése, mondjuk, a legjobb nyolc között, óriási meglepetést jelentene.

Megnyerte eddig mindkét mérkőzését:

  • Borussia Dortmund (gólkülönbsége: 10-1),
  • Brest (6-1), Benfica (6-1),
  • Bayer Leverkusen (5-0),
  • Liverpool (5-1),
  • Aston Villa (4-0),
  • Juventus (6-3).

E hét csapat mellett, fölényes pozsonyi győzelmének tulajdoníthatóan, a Manchester City férne be a legjobb nyolcba, ha most érne véget a főtábla, négy ponttal. Megjegyzendő, hogy éppen első ellenfele, a milánói Inter is négy ponttal, és 4-0-s gólkülönbséggel áll, így e két csapat között nüansznyi a különbség.

Az Inter vezeti a 9-24. helyezettek nagy csoportját, oda jellemzően a négy és a hárompontosak férnek be, valamint egy egypontos, a PSV. Ha a matematika így kiterjeszthető, a mostani állás azt jelzi, hogy ötvenszázalékos körüli teljesítménnyel, 12 ponttal be lehet majd férni a főtáblát követő playoffba.

Itt már szerepelnek spanyol csapatok, hiszen a Barcelona, a Real Madrid és az Atlético is megnyerte a hazai mérkőzését és elveszítette az idegenbelit.

Az ebbe a „halmazba” beférő gárdák:

  • Internazionale (4-0), Sparta Praha (4-1), Atalanta (3-0), Sporting CP (3-1), Arsenal (2-0), AS Monaco (4-3) mind-mind négy ponttal, valamint
  • Bayern München (9-3), Barcelona (6-2), Real Madrid (3-2), Lille (1-2), PSG (1-2), Celtic (6-8), FC Bruges (1-3), Feyenoord (3-6) és Atlético Madrid (2-5), három ponttal.
  • A 24. helyezett a PSV már csak egy ponttal, 2-4-es gólkülönbséggel.

Olyan csapat nincsen, amelyik kétszer döntetlent játszott volna. A kieső helyen lévők így vagy egy ponttal, vagy két vereséggel és emiatt nulla ponttal állnak. A topligás csapatok közül kétszer is kikapott az RB Leipzig, az AC Milan és a Girona.

Kieső helyen álló csapatok:

  • VfB Stuttgart (2-4), Bologna (0-2), Sahtar (0-3) és Dinamo Zagreb (4-11) 1 ponttal,
  • RB Leipzig (3-5), Girona (2-4), Sturm Graz (1-3), AC Milan (1-4), Crvena zvezda (1-6), RB Salzburg (0-7), Slovan (1-9), Young Boys (0-8), pont nélkül.

A következő fordulót október 22-én és 23-án játsszák. Olyan párosítások szerepelnek a műsorban, mint a Barcelona–Bayern München, az RB Leipzig–Liverpool, a Real Madrid–Borussia Dortmund és a Juventus–VfB Stuttgart. Nem lesz könnyű dolga a német csapatoknak.

Címlapról ajánljuk
A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×