eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga
Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás második elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf a héten újra edzeni kezd, trénerei viszont hoppon maradtak

Az úszó csütörtöktől megkezdi a kondicionáló tréningeket Zala György programja alapján. A most már kétszeres olimpiai bajnok erőnléti edzője eddig is ő volt, azonban az hivatalosan még nem ismert, hogy az úszóedzője ki lesz. Viszont múlt héten csupán egyetlen érmes olimpikon felkészítői nem kaptak állami kitüntetést: Milák Kristófé.

Szeptember 26-án a Parlamentben kitüntették a párizsi olimpián sikeresen szereplő magyar sportolókat és az edzőiket. Adott esetben még a külföldi állampolgárokat is, tehát a finn Suvi Mikkonent, a tekvandós olimpiai bajnok Márton Viviana felkészítőjét és az amerikai Bob Bowmant, az úszó aranyérmes Kós Hubert trénerét is. Egyetlen párizsi magyar érmes edzői maradtak ki az elismerésekből, Milák Kristóf trénerei - írja az Index.

A lap azt ítja, köztudott, hogy a 200 pillangó immár kétszeres olimpiai bajnoka

senkit sem nevezett meg edzőjeként, és ezért sem az őt 2021 óta felkészítő Virth Balázs, sem pedig az erőnléti edzőként hosszú évek óta, már Tokió előtt is vele dolgozó Zala György sem kap életjáradékot a párizsi szereplésért.

A két edzőt meghívták ugyan az ünnepségre, de csak mint nézőket, és a lap értesülése szerint a fogadáson már nem vettek részt, mivel nem érezték szükségét annak, hogy jelen legyenek. Az Index úgy tudja, Virth Balázst megviselték a történtek, Zala Györgyöt viszont nem.

"Valóban mi voltunk Balázzsal az egyetlenek az olimpiai érmesek edzői közül, akik nem kaptak kitüntetést, de ez engem nem taglózott le. Néhány órán át foglalkoztatott csak, utána napirendre tértem fölötte, és az előttem álló feladatokra összpontosítottam" - nyilatkozta Zala György erőnléti edző.

A csütörtökön kezdődő edzésekről azt mondta: "Fokozatosan állunk bele a keményebb munkába, mert Kristóf augusztus óta nem edzett, előbb fel kell hozni erőnlétileg arra a szintre, ahol már komolyabb munkát végezhetünk". Azzal kapcsolatban nem tudott információval szolgálni, hogy Milák Kristóf fog-e indulni a december 10-15 között tartott rövidpályás világbajnokságon, ahogy azt sem tudta megmondani, ki lesz az új úszóedzője.

A lap viszont több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a paralimpiai bajnok Illés Fanni férje és trénere, Szabó Álmos fogja Milák Kristófot edzeni.

Azt is megjegyzik, hogy január végén lejárnak a KEP-ben (Kiemelt Edzői Program) érdekelt szakemberek szerződései. Az érintettek még nem tudják, hogy az eddig Milák Kristóffal dolgozó trénerek, Virth Balázs és Zala György a jövőben mekkora állami juttatásra lesznek jogosultak, ami nem elhanyagolható, havi egymillió forint körüli összeg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 22:25
×
×
×
×