eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Sallai Roland, a magyar válogatott játékosa a Magyarország - Észtország felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 23-án. A magyar válogatott 1-0-ra nyert.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Így vélekedik Marco Rossi Sallai Roland átigazolásáról

A magyar válogatott szövetségi kapitánya egy török lappal osztotta meg, mi a véleménye a magyar játékos idegenbe távozásáról.

"Úgy gondolom, hogy ez a lépés nagyszerű döntés volt számára. Az öt európai topliga után a török bajnokság egyértelműen kiemelkedik. A színvonal folyamatosan emelkedik és nagyon jó játékosok érkeznek. Roland minden bizonnyal nagyszerűen választott. Huszonhét évesen, pályafutása legjobb időszakában került a Galatasarayhoz" - írja a török Fanatik lapnak adott interjú nyomán a nemzetisport.hu.

Marco Rossi arról is beszélt a lapnak, mit mondott Sallai Rolandnak, amikor először értesült az átigazolásáról:

"Volt esélyem beszélni vele a folyamat során. Elmondtam neki, amit az előbb is megosztottam. Hangsúlyoztam, hogy nagyszerű döntést hozott, és nagyon jó teljesítményt várok tőle. Végső soron remélem, hogy ez a magyar válogatott számára is előrelépés lehet."

A magyar válogatott labdarúgó játékát és karakterét is jellemezte a török újságnak: "Gyors és atletikus játékos, így minden sportágban képes lenne versenyezni. Nagyon tehetséges, technikás, robbanékony és hatékony játékos. Soha nem adja fel. Mindig küzd és mindent belead a pályán az első perctől a végső sípszóig. Nagyon bátor futballista. Félelem nélkül küzd minden ellenféllel szemben. Nem fogadja el a vereséget, mégis szerény tud maradni. Keményen dolgozik, hogy fejlessze magát."

Marco Rossi azt is megemlítette a interjú végén, hogy milyen poszton játszhat majd Sallai Roland Törökországban: "Az a fontos, hogy a Galatasaray milyen taktikát fog alkalmazni, ez a döntés Sallai posztját is meghatározza. Sok minőségi csatár van a klubnál, Sallai azonban szélső. A válogatottban a jobb szélen, a bal szélen és a csatár mögött is tudom használni, így biztosan a törökök is megtalálják a helyét."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×