eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur vezetőedzője csapatának az Ajax ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első mérkőzése előtt Londonban 2019. április 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Válogatottat edz ezentúl Mauricio Pochettino

Az argentin szakembert nevezték ki az amerikai labdarúgó-válogatott élére.

A várakozásoknak megfelelően a Chelsea korábbi edzőjét, Mauricio Pochettinót nevezték ki az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányává.

Az 52 éves argentin szakember egy szezon után májusban távozott a Premier League-ben szereplő klubtól, mostani megbízatása pedig a 2026-os világbajnokság végéig szól. A tornát az Egyesült Államok Kanadával és Mexikóval közösen rendezi.

"Az energia, a szenvedély és az éhség a történelmi sikerre - ezek inspirálnak engem" - fogalmazott közleményében Pochettino, hozzátéve: olyan csapatot lát, amely tele van potenciállal és tehetséges játékosokkal. Szerinte együtt olyan különlegeset vihetnek végbe, amelyre az egész ország büszke lehet.

Az Egyesült Államok csapata - amely a 2022-es világbajnokságon nyolcaddöntős volt - a június 20. és július 14. közötti hazai rendezésű Copa Americán nem jutott tovább csoportjából a negyeddöntőbe, mivel Bolívia legyőzését követően Panamától és Uruguaytól is kikapott. Ezt követően a korábbi kapitányt, Gregg Berhaltert menesztették.

Az amerikaiakat átmenetileg Mikey Varas irányította, akivel az Új-Zéland elleni keddi felkészülési mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszottak, míg szombaton 2-1-re kikaptak Kanada legjobbjaitól.

Pochettino vezetésével a Tottenham Bajnokok Ligája-döntőt játszott, a Paris St. Germainnal francia bajnokságot és kupát nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×