eur:
393.2
usd:
354.1
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Az aranyérmes Konkoly Zsófia a célban a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok női 200 méteres vegyesúszás SM9 kategóriájának döntőjében a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/MOB/Szalmás Péter

Konkoly Zsófia aranyérmes 200 méteres vegyesúszásban

A 22 éves pécsi versenyző pályafutása hatodik paralimpiai érmét szerezte.

Az úszó Konkoly Zsófia aranyérmet szerzett csütörtökön az S9-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián.

A 22 éves pécsi versenyző - aki egy hete 400 gyorson is nyert Párizsban - a délelőtti előfutamokból a legjobb idővel került az esti döntőbe, amelyben nagy csatát vívott a Tokióban mögötte harmadik spanyol Nuria Marques Sotóval, de végül 88 századdal ő volt a gyorsabb. Konkoly Zsófia pályafutása hatodik paralimpiai érmét szerezte, eddig 3 arany, 2 ezüst és 1 bronz a mérlege. Párizsban övé a hetedik magyar érem és az első után a harmadik arany is.

A vegyes zónában az MTI-nek azt mondta: 400 gyorson nem is számított az aranyéremre és akkor már úgy érezte, nem megy üres kézzel haza, ami felszabadultságot jelentett.

"A négyszáz gyors napján úgy keltem fel, hogy bárcsak dobogóra állhatnék, ma viszont úgy ébredtem, hogy bárcsak enyém lenne az aranyérem. Tehát nyilván ez most más volt, ezzel együtt egész nap izgultam. Most nagyon megkönnyebbültem és boldog vagyok" - nyilatkozott Konkoly, aki favoritként lépett rajkőre az esti döntőben.

Hozzátette: nem nagyon látta a 100-nál és 150-nél is elsőként forduló spanyol ellenfelét, csak gyorson vette észre.

"Így azért nehéz volt. Próbáltam mindent kiúszni magamból és nem tartalékolni, mert úgy éreztem, ha mondjuk mellen veszem észre, hogy ott vannak mellettem, akkor már késő lesz" - mondta.

Hangsúlyozta: az időeredményével is teljesen elégedett.

"Egyáltalán nem számítottam arra, hogy 2:33-at fogok úszni, reggel 2:36 volt, igazából már annak is örültem. 2:34 volt a célom, úgyhogy az esti idő nagyon jó. Talán Tokióban úsztam ennyit vagy még ott sem" - fogalmazott.

Konkoly Zsófia pénteken 100 pillangón ugrik medencébe a La Défense Arénában, abban a számban ő a címvédő.

"Holnap is szeretnék jó időt úszni, jó eredménnyel kiszállni a medencéből, mindenképpen szeretném élvezni" - mondta.

Ezzel együtt elárulta: jó formája ellenére egyáltalán nem biztos abban, hogy meg tudja védeni a címét, mert a kategóriájába "lekerült" egy ellenfél, aki a héten sorra döntötte a világcsúcsokat, s nem tudja, hogy mit tud majd kezdeni vele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×