eur:
393.36
usd:
356.43
bux:
72789.98
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Varga Barnabás, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott, Olimpiakosz - Ferencvárosi TC első mérkőzésen a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2024. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Barnabás az elmúlt szezon legjobb férfi mezőnyjátékosa

Bognár György a legjobb edző.

Akárcsak egy éve, ezúttal is Varga Barnabást, a Ferencváros támadóját választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

A HLSZ hétfői, etyeki díjátadó ünnepségén Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára kiemelte, hogy a szervezet idén már 34. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól. Horváth hozzátette: szervezetük a férfi jelöltek listájának összeállításában többek között egykori szövetségi kapitányok, aktuális HLSZ-elnökségi tagok, egykori HLSZ-elnökök, valamint a férfi NB I-es és NB II-es csapatok csapatkapitányainak és edzőinek közreműködését kérte. Ezt követően csaknem ezer profi futballista hat férfi és női kategóriában voksolhatott, posztonként öt személyre.

Horváth bejelentette, hogy a HLSZ a hagyományoknak megfelelően ezentúl is mindig a szeptemberi válogatott szünet első hétfőjén tartja meg a díjkiosztó gáláját, és ezt a napot a Labdarúgók Napjává nyilvánítják.

Varga - aki húsz találattal lett az élvonal gólkirálya - Mohammed Abu Fanit (Ferencváros) és Bognár Istvánt (MTK Budapest) - megelőzve zárt az élen. Az elismerést a gála díszvendége, az 1978-ban világbajnok argentin válogatott játékosa, Alberto Tarantini nyújtotta át.

A legjobb kapus az előző három alkalomhoz hasonlóan a ferencvárosi Dibusz Dénes lett, a legjobb külföldön futballozó játékosnak pedig akárcsak tavaly, most is a Liverpool középpályását, Szoboszlai Dominikot választották meg, Sallai Roland (Freiburg) és Willi Orbán (RB Leipzig) előtt.

Az edzők között Bognár György, a Paks trénere zárt az első helyen. A legjobb 21 éven aluli játékos a debreceni Vajda Botond, míg a másodosztály legjobbja Tóth Milán, a Vasas társgólkirálya lett. A szezon legszebb védéséért járó Fülöp Márton-díjat Tóth Balázs, a Fehérvár kapusa (jelenleg Blackburn Rovers) vehette át a díjat alapító Fülöp Ferenctől.

Új kategóriaként a legjobb visszatérő játékosnak járó elismerést Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia szélsője érdemelte ki.

Az NB I álomcsapatába hat játékos került be a címvédő Ferencvárosból és kettő a kupagyőztes Paksból.

Idén már nyolcadik alkalommal két kategóriában a női labdarúgás legmeghatározóbb alakjait is díjazták: a legjobb kapusnak megosztva Erős Evelint (MTK Budapest) és Milica Koszticsot (Ferencváros), a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Sinka Napsugárt (Puskás Akadémia, jelenleg Hoffenheim) választották meg.

Az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonjának álomcsapata:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) - Botka Endre (Ferencváros), Kinyik Ákos (Paks), Ibrahim Cissé (Ferencváros), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) - Windecker József (Paks), Mohammed Abu Fani (Ferencváros), Bognár István (MTK Budapest) - Marquinhos (Ferencváros), Varga Barnabás (Ferencváros), Antonio Mance (Debrecen/Zalaegerszeg)

Címlapról ajánljuk
Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet igazgatója szerint a szövetségi kormányzat nem úgy értelmezte a tartományi választási eredményeket, hogy változtatnia kell a politikáján, hanem úgy, hogy azt csupán nem magyarázták el elég jól. Mindenesetre az AfD és az új BSW erősödése, különösen utóbbi lehetséges, CDU-val történő kormányzása jelentős ellentéteket hoz reflektorfénybe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×